MACA sproszkowany korzeń 50 g
Skład: Maca - sproszkowana bulwa Maca to andyjska roślina (łacińska nazwa Lepidium meyenii Walp.) o niezwykłych właściwościach odżywczych, bogata w naturalne aminokwasy, witaminy i minerały. Jej znaczenie docenili przed wiekami peruwiańscy Indianie, którzy w mace upatrywali źródło zdrowia, siły i witalności.
Maca, bogata w pełnowartościowe białko, egzogenne aminokwasy, łatwo przyswajalny wapń, żelazo, jod, witaminy, minerały i sterole okazuje się skuteczna w różnych dolegliwościach organizmu. Godna polecenia przy osteoporozie, anemii, niedoczynności tarczycy, w terapii antycholesterolowej.
Pożądana w okresie rekonwalescencji, w stanach niedożywienia, w okresie wzrostu, ciąży i laktacji, jest także cennym środkiem immunostymulującym, wzmacniającym, rewitalizującym.
Reguluje gospodarkę hormonalną. Łagodzi dyskomfort okresu przekwitania u kobiet, wspomaga walkę z bezpłodnością i impotencją u mężczyzn.Ze względu na wyjątkowe wartości odżywcze również amerykańska NASA wpisała Macę na listę żywności kosmonautów.
Zastosowanie:
- wzmacnia organizm
- zalecana w stanach przewlekłego zmęczenia
- wspomaga rekonwalescencję
- wzmaga siły witalne
- zapobiega przedwczesnemu starzeniu
- rewitalizuje i odmładza
- wpływa na prawidłowy rozwój kości
- odnawia połączenia nerwowe w mózgu
- zwiększa libido i płodność
- poprawia pamięć i koncentrację
- wspomaga budowę i wytrzymałość masy mięśniowej
- łagodzi dyskomfort okresu przekwitania
Sposób użycia: ok 2-3 łyżeczki dziennie. Korzeń Maca dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Peru