MAC KNIVES to niezwykle ostre japońskie noże kuchenne.
Ostrza posiadają twardość między 58 a 60 stopni w skali Rockwella. Noże są zaostrzone w charakterystyczną "krawędź MAC" pozwalającą na dokładniejsze i cieńsze krojenie niż tradycyjne krawędzie w kształcie litery V. Cienkie ostrza pozwalają kroić prawie wszystko bez większego wysiłku, nie uszkadzając przy tym krojonych plastrów. Wykonane są z odpornego na korozję wysokowęglowego stopu chromu, molibdenu, wanadu oraz wolframu dodanego dla wybranych modeli w celu zwiększenia jeszcze bardziej ich twardości.
Każde ostrze jest starannie ręcznie ostrzone przez zawodowych kowali ze słynnego regionu Seki w Japonii.
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/noze_deska1.jpg&w=450&h=297)
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/noze_deska.jpg&w=450&h=297)
Nóż z serii MAC Chef.
Jest to popularna seria noży stalowych Mac, z bardzo ostrą krawędzią, posiadająca szeroki zakres zastosowań.
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/HB_85.jpg&w=600&h=108)
Lekki i ostry nóż szefa kuchni, dobrze wyważony, do wszechstronnego wykorzystania.
Długość ostrza: 215 mm
Nóż zapakowany w eleganckie czarne pudełko.
Inne wymiary ostrza, japońskie noże ceramiczne, ostrzałki i kamienie oraz zestawy herbaciane i do sushi na pozostałych naszych aukcjach. Jeżdżę do Japonii i znam jakość towaru oraz trendy na rynku noży. Polecam!
Towar fabrycznie nowy. Na życzenie klienta wystawiamy fakturę VAT!