MAC KNIVES to niezwykle ostre japońskie noże kuchenne.
Ostrza posiadają twardość między 58 a 60 stopni w skali Rockwella. Noże są zaostrzone w charakterystyczną "krawędź MAC" pozwalającą na dokładniejsze i cieńsze krojenie niż tradycyjne krawędzie w kształcie litery V. Cienkie ostrza pozwalają kroić prawie wszystko bez większego wysiłku, nie uszkadzając przy tym krojonych plastrów. Wykonane są z odpornego na korozję wysokowęglowego stopu chromu, molibdenu, wanadu oraz wolframu dodanego dla wybranych modeli w celu zwiększenia jeszcze bardziej ich twardości.
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/noze_deska.jpg&w=300&h=198)
Każde ostrze jest starannie ręcznie ostrzone przez zawodowych kowali ze słynnego regionu Seki w Japonii.
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/talerz.jpg&w=300&h=180)
Nóż z serii MAC Chef
Jest to popularna, dobrze wyważona seria noży kuchennych MAC, z bardzo ostrą krawędzią, posiadająca szeroki zakres zastosowań.
![](http://www.interjosi.pl/product_thumb.php?img=images/foto/MAC/HB-55a.jpg&w=750&h=130)
Spiczasty, lekki i ostry nóż do obierania. Ze względu na długość ostrza uniwersalny i bardzo wygodny w użyciu.
Długość ostrza: 135 mm
Nóż zapakowany w eleganckie czarne pudełko.
Inne wymiary ostrza, japońskie noże ceramiczne, ostrzałki i kamienie oraz zestawy herbaciane i do sushi na pozostałych naszych aukcjach. Jeżdżę do Japonii i znam jakość towaru oraz trendy na rynku noży. Polecam!
Towar fabrycznie nowy. Na życzenie klienta wystawiamy fakturę VAT!