„Człowiek jest tym, co je”
Przemysłowa produkcja żywności powoli przechodzi do historii, na skutek rosnącej świadomości konsumenta. Konsument coraz częściej stwierdza, że tylko żywność powstała w warunkach zbliżonych do jak najbardziej naturalnych spełni jego oczekiwania. Każdy z nas, niezależnie od tego co robi i czym się zajmuje zawodowo jest również konsumentem. Konsument ma prawo żądać i oczekiwać, że sprzedawana mu żywność jest bezpieczna, nieszkodliwa dla życia i zdrowia oraz niezafałszowana.
Słowem - że jest zdrowa.
Dawniej niemal każda dobra gospodyni, niezależnie od miejsca zamieszkania i statusu społecznego, musiała mieć spiżarnię, a w niej zapasy w postaci konfitur, marmolad, kompotów, warzyw kiszonych i marynowanych. Nie mogło ich zabraknąć zimową porą, kiedy o sezonowych warzywach w naturalnej postaci trzeba było zapomnieć. Dziś nie mamy tego zmartwienia, gdyż wszelkie tego typu dobra dostępne są przez cały rok. Obecnie przetwory najlepszych firm zastępują smak tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie owoców i warzyw bowiem produkowane są z najzdrowszych owoców i warzyw uprawianych w małych gospodarstwach i gospodarstwach ekologicznych
Miesięcznie nasze sklepy w "realu"odwiedza około 6000 świadomych
i zadowolonych klientów. Dołącz do nich.
NA TEJ AUKCJI KUPISZ :
MAŚLAK MARYNOWANY
220 g
Maślaki marynowane firmy Runoland to doskonałej jakości grzyby, które zostały zebrane wyłącznie w polskich lasach. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, polepszaczy, barwników czy aromatów. Wszystkie użyte składniki: marchew, cebula, gorczyca dodatkowo poprawiają ich walory smakowe. Maślaki marynowane bardzo przypominają większość spożywanych przez nas warzyw. Zależnie od gatunku zawierają one od 80% – 93% wody. Pozostałą część ich masy stanowią przede wszystkim białka. Są za to bogate w węglowodany, enzymy, sole mineralne, wapń, fosfor, żelazo, a także witaminy. Zawierają witaminę A w postaci karotenu ale także znaczne ilości witamin B1 i B2.Badania wykazały, że wiele gatunków grzybów zawiera także związki antybiotyczne o cennych właściwościach bakteriobójczych. Bogatym ich źródłem okazał się właśnie maślak zwyczajny.
W przetworach wykorzystywane są wyłącznie wyselekcjonowane grzyby - najwyższej jakości w towarzystwie tradycyjnego bukietu polskich przypraw. Sprawia to, iż maślaki marynowane mają tak wyjątkowy smak, który sprosta również Państwa kulinarnym oczekiwaniom.
WYSTAWIAM FAKTURĘ LUB PARAGON