Opis: Oto zbiór cukierniczych sekretów i zarazem szybki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i nauką podstawowych technik. Zawiera wiele przepisów na babeczki, herbatniki, bezy i inne ciasteczka: od słodkich całusków po smaczne ptysie z kremem, od tradycyjnych racuszków z jabłkami po ciasteczka migdałowe. AmarettiKrapfen w herbacie Marron glacé Tartaletki z kremem bavarese CannoliFrutta martoranaMaślane obwarzankiCiastka z czekoladą i pieprzem Ta książka kierowana jest do:- miłośników wszystkiego, co słodkie, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne desery- osób szukających niezobowiązującego upominku.Warto sięgnąć po tę książkę, gdyż:- zawiera podstawowe informacje o składnikach słodkich przysmaków i podstawowych rodzajach ciast, pozwalające z wielką satysfakcją rozwijać pasje cukiernicze- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom. - Podtytuł: ptysie, herbatniki i inne ciasteczka
- Języki: polski
- Seria cyklu: SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ
- Kod wydawcy: 22074
- Rok wydania: 2012
- Objętość: 96
- Format: 19.5x19.5cm
- Oprawa: Twarda
- Ciężar: 0.44
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]66029
- Miejscowość: Kielce
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]66029
- Wysokość: 12
- PKWiU: 58.11.1
|
|