Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Małe dania Małgorzata Caprari - NOWA !

02-07-2015, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.70 zł     
Użytkownik DeFacto_outlet
numer aukcji: 5475739251
Miejscowość Grodzisk Mazowiecki
Wyświetleń: 1   
Koniec: 02-07-2015 14:43:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

[zasłonięte]@defacto-outlet.pl

TEL. 22[zasłonięte]468-85

 

Zakupione książki wysyłamy do 48h od chwili zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

 

 

 

 

 

PayU

 

lub

 

Wpłata na konto:

TREGER AND CO. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

ul. M.Langiewicza 5

05-825 Grodzisk Mazowiecki

 

ING 
77 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]9530090 [zasłonięte] 304943

WAŻNE !

Dokonując wpłaty na powyższe konto proszę podać NICK oraz numer/y aukcji.

1. W tytule przelewu proszę o podanie wyłącznie swój NICK oraz nr aukcji.

 

2. Przy zamówieniu większej ilości książek ustalamy wspólny koszt wysyłki.

 

3. Na życzenie wystawiamy faktury VAT.

 

4. Nie wysyłamy książek za pobraniem.

 

Szczegółowy REGULAMIN dostępny w zakładce

"strona o nas"

 

 

Małe dania

 

 

Autor: Małgorzata Caprari

Wydawnictwo: Buchmann

Rok wydania: 2012


Format: 160x235mm

Ilość stron: 256

Oprawa: twarda

Waga: 650g

stan: NOWA

 

 

 9,70

 

 

DODAJ  WYBRANE  KSIĄŻKI  DO KOSZYKA  

POZNAJ  KOSZT  DOSTAWY DLA  CAŁEGO  ZAMÓWIENIA

KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!

 

 

Tradycja zaczynania posiłków (szczególnie tych bardziej uroczystych) od urozmaiconych przekąsek jest w polskiej tradycji kulinarnej głęboko zakorzeniona. Zresztą, jak się można dowiedzieć z encyklopedii Glogera, w staropolskiej kuchni, już w XVII wieku przekąski nazywano… antypastem! Przejęte z języka włoskiego antipasti, jak sama nazwa wskazuje (ante – przed, pasto – posiłek), to małe danka, podawane tradycyjnie przed właściwym posiłkiem, zazwyczaj w celu pobudzenia apetytu. Serwuje się je w małych ilościach, a zdecydowany, nierzadko pikantny smak ma wywołać zainteresowanie jedzeniem nawet u najbardziej rozpieszczonych i wybrednych smakoszy; talerz pełen smakołyków pozwala gościom (z zasady nieco wygłodzonym) przetrwać okres przygotowania (zwykle upieczenia) głównego dania. Żyjemy w epoce ciągłego pośpiechu. Za przyspieszonym tempem życia stara się nadążyć współczesna kuchnia domowa, oferując dania, których przygotowanie jest łatwe i nieczasochłonne. Dziś stały się one czymś więcej niż tradycyjnymi przekąskami. Stanowią domową alternatywę dań kupnych i niewielkim stosunkowo nakładem sił i środków pozwalają cieszyć się smacznym, prawdziwie domowym jedzeniem, niemal takim, jak u mamy czy u babci. Małe dania stanowią także ostatnio podstawę menu imieninowego czy nawet świątecznego, poprzez swoją różnorodność gwarantując, że każdy z zaproszonych gości znajdzie coś, co mu naprawdę przypadnie do gustu. Oczywiście takich małych dań nasza kuchnia zna bardzo wiele. Tutaj pomieszczono dania popularne oraz nieco mniej znane, ale ze wszech miar zasługujące na wypróbowanie.