„MAŁA SZKOŁA PIECZENIA”
Wydawnictwo ŚWIAT KSIĄŻKI Warszawa 1997 r. ISBN 83-7129-443-3
str. 223, 150mmx220mm, okładka twarda
Książka jest przeznaczona zarówno dla początkujących w dziedzinie wypieków, którym ma ułatwić pomyślny debiut, jak i dla tych bardziej doświadczonych, którzy szukają nowych pomysłów i cennych rad w sprawie sporządzania różnych rodzajów ciast, kremów i mas na nadzienie do ciast i tortów oraz sposobów ich ozdabiania.
Ponad 50 przepisów na domowe wypieki zostało podanych w sposób tak przystępny i objaśniony zdjęciami ilustrującymi różne fazy wykonywania wypieków, a każda ważna czynność tak dokładnie opisana, że nawet niewprawnym osobom już przy pierwszej samodzielnej próbie na pewno się uda.
Ponadto Czytelnik znajdzie w tej książce informacje dotyczące różnych składników wypieków, wiele porad praktycznych oraz liczne propozycje wariantów głównych przepisów.
Spis treści:
* MAŁE ABECADŁO CUKIERNICZE
* FORMY DO PIECZENIA CIAST
* NAJWAŻNIEJSZY SPRZĘT POTRZEBNY DO ROBIENIA WYPIEKÓW
* O PIEKARNIKACH I MIARACH
* KILKA PRAKTYCZNYCH PORAD
* CIASTO UCIERANE
* CIASTO KRUCHE
* CIASTO PÓŁKRUCHE
* CIASTO PÓŁFRANCUSKIE SEROWE
* CIASTO PARZONE
* CIASTO DROŻDŻOWE
* CIASTO PÓŁFRANCUSKIE DROŻDŻOWE
* CIASTO BISZKOPTOWE
* BEZY
* CHLEB I PIKANTNE WYPIEKI
* PRZEPISY BŁYSKAWICZNE
* ALFABETYCZNY SKOROWIDZ PRZEPISÓW
* SKOROWIDZ RZECZOWY
Książka używana w stanie dobrym - bez zabrudzeń czy uszkodzeń, w 100% kompletna
|