>>Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe<<
Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie o wysokiej barierowości odporne na
działanie czynników zewnętrznych w tym promieni słonecznych
Skład: 100 % SPROSZKOWANY SOK Z PĘDÓW MŁODEGO JĘCZMIENIA (Hordeum Vulgare L)
CZYSTY I ENZYMATYCZNIE ŻYWY EKSTRAKT
100 % ROZPUSZCZALNY W WODZIE
UWAGA :
Nasz produkt nie zawiera aromatów, barwników, konserwantów i jest wolny od jakichkolwiek sztucznych dodatków,
oraz substancji dodatkowych
KLIENCIE MASZ PEWNOŚĆ ŻE KUPUJESZ CZYSTY SPROSZKOWANY SOK NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
SYGNOWANY ZNANĄ I CENIONĄ WŚRÓD KONSUMENTÓW MARKĄ - MŁYN OLIWSKI
Dzięki młodemu jęczmieniowi dostarczymy organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek i składników mineralnych.
Każdy może zaserwować sobie codziennie zielony koktajl chlorofilowy z młodego jęczmienia
- wystarczy zmieszać proszek jęczmienny z wodą i gotowe.
Napój z młodego jęczmienia jest przeznaczony dla osób w każdym wieku.
Stosuje się go przed planowaną ciążą, w czasie ciąży i karmienia.
Można podawać już małym dzieciom i młodzieży.
Doskonale spełnia swoje zadania po ciężkich schorzeniach nowotworowych, w cukrzycy i innych problemach zdrowotnych.
Jest nieodzownym w celu odkwaszania i utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, a także przy wszelkich dietach.
Jęczmień jest najstarszym i najważniejszym środkiem spożywczym ludzkości. Już same nasiona są bardzo pożywne, a co dopiero zielone źdźbła.
Już w czasach Chrystusa przypisywano im wielką wagę. Niestety wiedza o tym poszła w niepamięć.
Źdźbła jęczmienia to bogate źródło chlorofilu, witamin i protein, a związki te występują w korzystnych proporcjach.
Liście magazynują składniki witalne, które powstały dzięki przekształceniu energii słonecznej i zasobów materii nieożywionej.
Ludzki organizm doskonale potrafi je spożytkować.
Napój z młodego jęczmienia dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, dwa razy więcej wapnia i potasu w porównaniu z pszenicą,
30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko, oraz dodatkowo istotną szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A,
zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do równoważnej wagowo ilości pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak,
jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk.
Jednym z bardzo ważnych składników produktu jest witamina B17 - której według najnowszych badań przypisuje się selektywne
niszczenie komórek rakowych bez ujemnego wpływu na zdrowe komórki. Enzymy zawarte w jęczmieniu neutralizują substancje kancerogenne.
Chlorofil zawarty w sproszkowanej trawie jęczmiennej wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze.
Poza tym wspomaga leczenie niedokrwistości. Sproszkowany młody jęczmień zawiera prawie wszystkie z niezbędnych do podtrzymania
procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych.
Zielone źdźbła jęczmienia zawierają między innymi: prowitaminę A (beta-karoten),
witaminę A (retinol), witaminę B1 (tiamina), B12, B2 (ryboflawina), witaminę C, E, K i kwas foliowy.
Dotychczas wykazano obecność dwudziestu aktywnych enzymów w zielonych źdźbłach jęczmienia.
Enzymy te jako biokatalizatory reakcji chemicznych są niezbędne w procesach przemiany materii.
Jednym z obficie występujących jest rzadki enzym - dysmutaza ponadtlenkowa - SOD - wywierająca działanie antyoksydacyjne.
SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się mózgu, inny isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to również silny antyutleniacz,
który jeszcze skuteczniej od witaminy E i beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami występującymi w naszym środowisku,
przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, oraz przed promieniami Rentgena.
Poza tym związek ten zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w kościach, wzmacniając je.
Jest to dość istotne w profilaktyce i terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry.
Składniki mineralne są niezbędne dla każdej żywej komórki oraz są nieodzowne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin.
Duża zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez, sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w źdźbłach
jęczmienia pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu i zmniejsza zakwaszenie.
Źdźbła jęczmienia zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy: walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę, treoninę i metioninę.
Wyciąg roślinny zawiera około 40% wysokiej wartości, dobrze przyswajalnego białka.
kraj pochodzenia : Chiny
DAWKOWANIE:
2-3 razy dziennie 1-2 łyżeczki proszku należy wymieszać z chłodną,
wcześniej przegotowana lub mineralną wodą , ok. 30 minut przed jedzeniem.
1 łyżeczka to ok. 1 gram proszku.
UWAGA ! Mieszanie proszku z jęczmienia z gorącą wodą powoduje niszczenie wartościowych składników czynnych.
Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Nie przekraczać dziennej zalecanej dawki.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zbilansowanej i zróżnicowanej diety, oraz zdrowego trybu życia
Produkt ten nie jest przeznaczony do leczenia ani zapobiegania jakimkolwiek chorobom.
Kobiety w ciąży, karmiące i osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem zasięgnąć porady lekarza.