PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
ZIELONY MŁODY JĘCZMIEŃ
W PROSZKU 500g
MISTRZ ODCHUDZANIA I
OCZYSZCZANIA
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I
GWARANCJA BEZPIECZNYCH
ZAKUPÓW
Oferowany produkt rekomendowany w szczególności dla osób mających problemy z nadwagą oraz dla osób u których pojawiają się kłopoty z oczyszczaniem organizmu.
Skład: 100% Trawy jęczmiennej
Waga netto: 500g
Zielony jęczmień staje się coraz bardziej popularny jako suplement dla osób
odchudzających się idbających o zdrową dietę. Faktycznie młody jęczmień jest
doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera więcej witaminy
C niż sok pomarańczowy oraz więcej beta-karotenu niż marchew. Ponadto zielony
jęczmień to bogactwo egzogennych aminokwasów i błonnika pokarmowego.
Wysoka zawartość błonnika sprawia, że młody jęczmień ma właściwości
odchudzające.
Zielony jęczmień staje się coraz bardziej popularny jako suplement dla osób odchudzających się i dbających o zdrową dietę. Faktycznie młody jęczmień jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera więcej witaminy C niż sok pomarańczowy oraz więcej beta-karotenu niż marchew. Ponadto zielony jęczmień to bogactwo egzogennych aminokwasów i błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że młody jęczmień ma właściwości odchudzające.
http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/zielony-jeczmien-wlasciwosci-i-zastosowanie-czy-zielony-jeczmien-pomag_42393.html
Zielony jęczmień działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo i przeciwwirusowo. Jest
pomocny w leczeniu zmian skórnych, chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy. Coraz
częściej jest stosowany jako środek wspomagający odchudzanie. Zielony jęczmień ze
względu na swe właściwości znajduje zastosowanie jako preparat do odświeżania oddechu i
płukania gardła
Młody jęczmień ma więc silne właściwości przeciwutleniające, co warunkuje jego działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i przeciwwirusowe. Zielony jęczmień pomaga w
leczeniu trądziku i owrzodzeń. Ponadto łagodzi bóle żołądka, bóle stawów i zmniejsza stany
zapalne. Dodatkowo wysoka zawartość chlorofilu sprzyja odkwaszeniu organizmu,
zapewniając równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
Zielony jęczmień oprócz bogactwa witamin i składników mineralnych jest także źródłem
rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który przyspiesza metabolizm tłuszczu w
organizmie i obniża stężenie cholesterolu we krwi. Ponadto w zielonym jęczmieniu
występują frakcje błonnika nierozpuszczalnego warunkujące korzystny wpływ na pracę
układu pokarmowego i zmniejszające ryzyko nowotworu jelita grubego.
Dodatkowo zielony jęczmień może być pomocny w prewencji i leczeniu cukrzycy, chorób, serca, nadciśnienia tętniczego, hipercholesterolemii, bezsenności czy nadwagi i otyłości.
W jakiej formie jeść zielony mody jęczmień?
Zielonego jęczmienia nie jada się w formie sałatek czy surówek. Jest on dostępny w formie sproszkowanego soku oraz rozdrobnionej trawy jęczmiennej. Te dwie formy różnią się sposobem otrzymywania, który wpływa na wartość odżywczą otrzymanego preparatu. Proszek z zielonego jęczmienia uzyskuje się przez wyciśnięcie soku, który następnie suszy się za pomocą odparowania wody pod ciśnieniem w niskiej temperaturze. Taki sposób produkcji pozwala zachować właściwości zielonego jęczmienia. Natomiast proszek z trawy otrzymuje się w wyniku suszenia w wyższej temperaturze i przez dłuższy czas, co prowadzi do utlenienia składników odżywczych i zmniejszenia walorów odżywczych. Składniki zawarte w proszku z soku są lepiej przyswajalne niemalże w 100% ze względu na brak zawartości błonnika, natomiast w preparacie z rozdrobnionej trawy jęczmiennej znajdziemy dużo błonnika, ale jego obecność zmniejsza przyswajalność składników odżywczych.
http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/zielony-jeczmien-wlasciwosci-i-zastosowanie-czy-zielony-jeczmien-pomag_42393.html
Zielonego jęczmienia nie jada się w formie sałatek czy surówek. Jest on dostępny w formie
sproszkowanego soku oraz rozdrobnionej trawy jęczmiennej. Te dwie formy różnią się
sposobem otrzymywania, który wpływa na wartość odżywczą otrzymanego preparatu.
Proszek z zielonego jęczmienia uzyskuje się przez wyciśnięcie soku, który następnie suszy
się za pomocą odparowania wody pod ciśnieniem w niskiej temperaturze. Taki sposób
produkcji pozwala zachować właściwości zielonego jęczmienia.
Czy zielony jęczmień pomaga schudnąć?
Preparaty z zielonego jęczmienia są polecane osobom pragnącym schudnąć ze względu na
wysoką zawartość błonnika, jak również witamin i składników mineralnych. Rozpuszczalne
frakcje błonnika pokarmowego zawarte w młodym jęczmieniu zwiększają uczucie sytości i
opóźniają opróżnianie żołądka. Natomiast błonnik nierozpuszczalny pobudza perystaltykę
jelit, zapobiegając zaparciom, które często pojawiają się u osób w trakcie odchudzania.
Według ekspertów z Rural Development Administration (RDA) spożywanie wyciągu z pędów
jęczmienia przez mężczyzn powoduje zmniejszenie masy ciała o 8% w porównaniu z
osobami niespożywającymi wyciągu. Ponadto w grupie osób stosujących wyciąg
zmniejszyła się zawartość tłuszczowej masy ciała.
Preparaty z zielonego jęczmienia to środki wspomagające odchudzanie, nie zastąpią odpowiednio zbilansowanej diety i aktywności fizycznej.
Czy warto go stosować?
Tak. Warto stosować wszystko, co w swoim składzie zawiera wszystkie składniki odżywcze, a
tym bardziej tak dużo antyoksydantów, które mają bardzo ważne zadanie, jakim jest walka z
wolnymi rodnikami. Jęczmień może być dobrym rozwiązaniem w okresie zimowym, kiedy na
polskim rynku ciężko jest zdobyć pełnowartościowe produkty roślinne.
Wskazania/Zastosowanie:
- łagodzi migrenowe bóle głowy
- wzmacnia skórę i paznokcie
- zapobiega nadmiernym skurczom mięśni
- reguluje procesy trawienne
- ze względu na dużą zawartość chlorofilu przyczynia się do prawidłowej pracy serca
- wspomaga pracę układu naczyniowego oraz prace jelit
- sprawnie i skutecznie odporność organizmu
- dobry środek w walce z chorobami układu oddechowego
Sposób przygotowania:
Przygotowanie soku z zielonego jęczmienia
Proszek z zielonego jęczmienia rozpuść w szklance chłodnej wody, soku owocowego lub
soku ze świeżo wyciśniętych owoców. Pamiętaj, woda nie może być gorąca, bo spowoduje
straty witamin i inaktywuje enzymy zawarte w zielonym jęczmieniu. Sok należy pić 20 do 30
minut przed jedzeniem, najlepiej 2 razy dziennie. Proszek możesz również dodać do jogurtu,
płatków owsianych, zupy czy surówki.