Przedmiotem aukcji jest
MŁODY JĘCZMIEŃ 250g
młody jęczmień bardzo wysokiej jakości
Młody jęczmień jest znany od wielu wieków. Już w starożytnym Rzymie ten naturalny zastrzyk witamin cieszył się bardzo dużą popularnością.
Sproszkowany młody jęczmień nie jest zwykłym produktem pokrywającym braki witamin w naszej diecie. To znacznie więcej! Szklanka napoju uzyskanego z łyżki sproszkowanego jęczmienia dostarcza nam tyle witamin, minerałów i enzymów co cała główka świeżych brokułów - dlatego tak ważne jest aby mody jęczmień był wysokiej jakości.
Według ustaleń naukowców, młody jęczmień zawiera 25 razy więcej potasu, 37 razy więcej wapnia, ponad 2 razy więcej magnezu i 5 razy więcej żelaza niż zwykła pszenica. W jego skład wchodzą takie witaminy jak: C, E, B1, B2, B6, beta-karoten, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, magnez, mangan, cynk , krzem oraz selen.
Największą tajemnicą młodego jęczmienia jest duża zawartość chlorofilu - to dzięki niemu młody jęczmień jest "gwiazdą" wśród innych zdrowotnych produktów. Chlorofil ma skład podobny do składu hemoglobiny dzięki czemu pobudza pracę serca, układu naczyniowego, jelit, macicy i płuc. Młody jęczmień ma w sobie także specjalny antyoksydant (glikozylisowiteksynę), którego moc działania przeciw wolnym rodnikom jest ok. 500 razy mocniejsza niż witaminy E!
Wg. naukowców z uniwersytetu tokijskiego cząsteczki wchodzące w skład soku z młodego jęczmienia chechuje zdolność odbudowywania DNA komórkowego - oznacza to, że sok z młodego jęczmienia regeneruje uszkodzone geny i może odbudowywać również uszkodzone struktury naszej skóry. Młody jęczmień potrafi poradzić sobie także z zakwaszeniem organizmu. Ma bowiem silne zasadotwórcze działanie.Nierównowaga kwasowo-zasadowa ma wpływ na powstawanie wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych.*
A co takiego zawiera w sobie Młody Jęczmień ?
- Zawiera 25 razy więcej potasu, 37 razy więcej wapnia, 2 razy więcej magnezu i 5 razy więcej żelaza niż zwykła pszenica
- Witaminy C, E, B1, B2, B3, B5, B6, K, beta-karoten, kwas foliowy, potas
- Główne aminokwasy: alanina, arginina, fenyloalanina, glicyna, histydyna, izoleucyna, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy, leucyna, lizyna, metionina, prolin, seryna, treonina, tyrozyna, walina
- Wapń - wzmacnia kości
- Żelazo - przeciwdziałające powstawaniu anemii
- Magnez - zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresów
- Mangan - Zwiększający odporność organizmu
- Cynk i krzem - wzmacniający włosy i paznokcie
- Selen - chroni przed wolnymi rodnikami i zapobiega nowotworom
- Błonnik - reguluje procesy trawienia, zmniejsza apetyt, oczyszcza przewód pokarmowy z toksycznych substancji zalegających w jelicie grubym i zatruwających organizm
- Chlorofil - bardzo wysoka zawartość chlorofilu, jego skład jest podobny
do składu hemoglobiny.
Chlorofil pobudza pracę serca, układu naczyniowego, jelit, macicy i płuc. Ma właściwości wzmacniające i pobudzające - jest w tej dziedzinie tak skuteczny, że trudno porównać go z jakąkolwiek inną substancją.
- Chlorofil to potężna broń w walce z wieloma chorobami:
działa przeciwzapalnie i dezynfekująco, zwalcza bakterie beztlenowe z ust, leczy dziąsła, opryszczkę, zwalcza ból gardła.
Znakomicie goi rany - to dzięki niemu uszkodzona skóra natarta napojem z jęczmienia
szybciej się regeneruje i staje się bardziej delikatna
- Król antyoksydantów - młody jęczmień ma w sobie glikozylisowiteksynę - antyoksydant mocmniejszy o ok.500 razy od witaminy E !
- Młody jęczmień jest bezcenny dla urody
- jego składniki zwalczają choroby skórne między innymi takie jak: trądzik, egzemę, atopowe zapalenie skóry, leukopatię
- Młody jęczmień radzi sobie także z zakwaszeniem organizmu
- ma silne zasadotwórcze działanie
- Dodatkowo pomaga zapobiec bólom głowy,
zaburzeniu snu, chronicznemu zmęczeniu oraz depresji
Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.
Skład: 100% Sproszkowa Młoda Trawa Jęczmienna
Opakowanie: 250g netto ( ok. 15 dni kuracji )
Sposób spożycia:
- 1 łyżeczkę sproszkowanego jęczmienia należy rozpuścić w szklance (200ml) wody lub soku owocowego.
- Bardzo ważnym jest, aby woda nie była gorąca. Zbyt wysoka temperatura wody powoduje utratę witamin oraz unieczynnia enzymy zawartę w młodym jęczmieniu
- Tak przygotowany napój należy spożywać najlepiej 20-30 minut przed posiłkiem. Zaleca się spożywanie 2 szklanek dziennie
Nie należy przekraczać dawki 2 łyżeczek w ciągu doby
Dbaj o zdrowie naturalnie