Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MŁODA PSZENICA 500g zakwaszenie organizmu - BIO

23-01-2012, 10:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 143 zł      Aktualna cena: 143 zł     
Użytkownik natura24
numer aukcji: 2009992102
Miejscowość Zgorzelec
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 19   
Koniec: 19-01-2012 17:06:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WIOSENNA PROMOCJA

  

MŁODA PSZENICA

500g proszku

Potocznie nazwany: zielona krew lub zielone mleko

 

     źdźbła jęczmienia

 

 Są delikatne, młode ok.7 dni , mocne: źdźbła pszenicy z uprawy BIOLOGICZNEJ.

 

  

 uprawa pszenicy

Uprawa biologiczna zapewnia absolutny zakaz stosowania zaprawy nasiennej , pestycydów i herbicydów w czasie wzrostu a także żadnych  wspomagań chemicznych wysuszających  i konserwujących produkt ostateczny. Nie posiada także  żadnych chemicznych wspomagań zapachowych i koloryzujących.

 

Dzięki pszenicy dostarczymy  organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek i składników mineralnych. Każdy może zaserwować sobie codziennie zielony koktajl chlorofilowy z pszenicy, wystarczy zmieszać proszek pszenicy i  gotowe. Sok z pszenicy to najprawdopodobniej najzdrowszy „fast food“ na świecie. Jest przeznaczony dla osób w każdym wieku. Stosuje się go przed planowaną ciążą , w czasie ciąży i karmienia. Można podawać niemowlętom , małym dziciom i młodzieży. Doskonale  spełnia swoje zadania po ciężkich schorzeniach nowotworowych , w cukrzycy i innych problemach zdrowotnych. Jest nieodzownym w celu odkwaszania i utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu a także przy wszelkich dietach.

Niedobór składników mineralnych w naszym pożywieniu stanowi główną przyczynę złego stanu zdrowia wśród mieszkańców krajów rozwijających się, jak zauważyło wielu lekarzy i specjalistów ds. żywienia. Kto z nas czuje się promiennie  zdrowy na co dzień i który człowiek w podeszłym wieku umiera jeszcze ze starości, a nie z powodu choroby? Ludzie ci nie są jeszcze chorzy, ale ich układ immunologiczny jest osłabiony. Są więc podatni na choroby, jak również na nowotwory.“ Objawem niebezpiecznych deficytów składników mineralnych może być przemęczenie, problemy z koncentracją, z zasypianiem. Szczególnie narażeni są ludzie starsi, którzy zwykle mniej jedzą i nie przykładają wagi do przygotowywania posiłków. Szybkie tempo życia i dużo stresu wymagają od nas dostarczania zwiększonej ilości składników mineralnych, aby podołać wymaganiom Pszenica jest najstarszym i najważniejszym środkiem spożywczym ludzkości. Już same nasiona są bardzo pożywne, a co dopiero zielone źdźbła. Już w czasach Chrystusa przypisywano im wielką wagę. Niestety wiedza o tym poszła w niepamięć. Źdźbła pszenicy to bogate źródło chlorofilu, witamin i protein, a związki te występują w korzystnych proporcjach. Liście magazynują składniki witalne, które powstały dzięki przekształceniu energii słonecznej i zasobów materii nieożywionej. Ludzki organizm doskonale potrafi je spożytkować.

Źdźbła pszenicy są często określane mianem rogu obfitości w składniki witalne oraz jako najbogatszy środek spożywczy świata (dr Yoshihide Hagiwara). Sok z pszenicy dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, dwa razy więcej wapnia i potasu w porównaniu z pszenicą, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo Prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do równoważnej wagowo ilości pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk. Jednym z bardzo ważnych składników produktu jest witamina B17 – której według najnowszych badań przypisuje się selektywne niszczenie komórek rakowych bez ujemnego wpływu na zdrowe komórki.. Enzymy zawarte w pszenicy , neutralizują substancje kancerogenne.

Chlorofil to zielony barwnik kondensujący energię słoneczną. Budową przypomina cząsteczkę hemoglobiny, która nadaje czerwone zabarwienie krwi, jednak zamiast żelaza posiada atom magnezu w środku molekuły. Magnez jest niezbędnym pierwiastkiem dla naszego organizmu. Chlorofil zawarty w sproszkowanej pszenicy wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze. Poza tym wspomaga leczyć niedokrwistości i zaburzenia napędu. Sproszkowana pszenica zawiera prawie wszystkie z niezbędnych do podtrzymania procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych. Zielone źdźbła pszenicy zawierają między innymi: prowitaminę A(beta- Karoten), witaminę A (retinol), witaminę B1(tiamina), B12, B2(ryboflawina), witaminę C, E, K i kwas foliowy.

Dotychczas wykazano obecność dwudziestu enzymów w zielonych źdźbłach pszenicy. Enzymy jako biokatalizatory reakcji chemicznych są niezbędne w procesach przemiany materii. Rzadki enzym- dysmutaza ponadtlenkowa-SOD-wywierająca działanie antyoksydacyjne występuje tu obficie. SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się mózgu. Jeden ze związków czynnych występujący jedynie w źdźbłach pszenicznych-isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to również silny anty-utleniacz, który jeszcze skuteczniej od witaminy E i Beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami występującymi w naszym środowisku, przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, przed promieniami Röntgena. Poza tym związek ten zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w kościach, wzmacniając je. Jest to dość istotne w profilaktyce i terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry.

Składniki mineralne są niezbędne dla każdej żywej komórki oraz są nieodzowne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin. Duża zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez, sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w  źdźbłach jęczmienia pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu i zmniejsza zakwaszenie. Źdźbła pszenicy zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy :walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę, treoninę i metioninę. Wyciąg roślinny zawiera około 40% wysokiej wartości, dobrze przyswajalnego białka.

Pszenica, z którego otrzymuje się proszek pszeniczny pochodzi z naturalnych upraw kontrolowanych biologicznie. Rośnie na glebach o wysokiej zawartości składników odżywczych, głównie w Australii, Japonii i Stanach Zjednoczonych. Zbiory prowadzi się z okazów zawierających odpowiednie ilości substancji odżywczych, następnie ugniata się w celu otrzymania tak zwanego soku, który to jest poddawany procesowi łagodnego suszenia w temperaturze nie przekraczającej 38 stopni Celsjusza. W ten sposób otrzymuje się zielony suchy proszek. Łagodne warunki tych procesów pozwalają na zachowanie aktywności biologicznej substancji zawartych w surowcu, dzięki czemu otrzymuje się wysoce skoncentrowany środek spożywczy, który po wymieszaniu z wodą przypomina smak szpinaku oraz młodego groszku.

W celu uzupełnienia diety zaleca się picie trzy razy dziennie wyciągu z pszenicy( 2 łyżeczki) wymieszanego w szklance wody lub soku, co najmniej przez miesiąc, a najlepiej wprowadzić ten dobry zwyczaj na stałe. Wypijany rankiem na czczo, zapewnia dobrą kondycję fizyczną i psychiczną, pity popołudniami zapobiega znużeniu, zaś wieczorem ułatwia zasypianie, ponieważ powoduje rozpad kwasów zawartych we krwi. W okresie szczególnego przeciążenia fizycznego bądź psychicznego można zwiększać zalecane ilości wyciągu z pszenicy.  

Sok z pszenicy wpływa na zwiększenie aktywności limfocytów, szczególnie tak zwanych „naturalnych zabójców“. Zwiększona aktywność tych komórek utrzymuje się przez kilkanaście godzin. Duża zawartość procentowa chlorofilu determinuje działanie antybakteryjne. Liczne składniki mineralne wywierają pożądany wpływ na mineralizację organizmu i pomagają dzieciom z problemem koncentracji. Sok z pszenicy  zawiera również serotoninę i tryptofan, czyli tak zwane „hormony szczęścia“, odpowiedzialne za poprawę nastroju.

 

Zawartość: 100%  źdźbła pszenicy

UWAGA!!! Mieszanie proszku z pszenicy z gorącą wodą powoduje niszczenie wartościowych składników czynnych.

Stosowanie: 1 łyżeczka proszku 2-3 x dziennie , mieszamy z chłodną , wcześniej przegotowana wodą, 30 minut przed jedzeniem.  Mieszamy najlepiej porcelanową lub szklaną łyżeczką.

1 łyżeczka to ok. 1 gram proszku .

 

Napoje z wyciągiem z pszenicy idealnie nadają się dla osób poszczących i odchudzających się. Można je łatwo przygotować w czasie podróży, w pracy czy podczas treningu. Dla podróżnych przygotowano specjalne tabletki w wyciągiem. Aby w pełni wykorzystać wartość biologiczną soku, należy wypijać go bezpośrednio po zmieszaniu.

Producent: DE

Importer: Bio Haus24

 

Termin przydatności do spożycia podany na opakowaniu.

 

ZDJĘCIA PRZEDMIOTU
 
Gadu-gadu: [zasłonięte]95984 Gadu-Gadu
Skype:
natura24

E-mail: [zasłonięte]@natura24.pl

Telefon: 075-[zasłonięte]7900
Pon.-Piątek 8,00 – 16,00
Płatności za zakupy prosimy regulować w terminie 10 dni od daty zakupu. Po upływie tego terminu zakup anulujemy.

Wykonując przelew bankowy prosimy o wpisanie nazwiska zakupującego i Nick .
 

Wszystkie zakupy realizujemy za pośrednictwem firmy kurierskiej GLS .

 Przesyłka opłacona zgóry - 13,00 zł

Przesyłka pobraniowa - 20,00 zł

WYSYŁKA GRATIS  - od 501,00 zł - na przedpłatę

od 801,00 zł za pobraniem

chyba że opis aukcji przewiduje inaczej

***************************

Przesyłki za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ realizujemy w następujących przypadkach

do 500g  LIST POLECONY PRIORYTET- z góry opłacony - 8,00 zł

do 2kg przesyłka pobraniowa PRIORYTET - 19,50 zł

Przy wyborze opcji
"na przedpłate" - realizujemy natychmiast po wpływie zapłaty na konto bankowe.

 Przy wyborze opcji
"za pobraniem" realizujemy po otrzymaniu informacji o wyborze opcji zapłaty.

Zakupy realizujemy także na żądany termin , klent ma możliwość wybory daty wysyłki.

UWAGA!!!
"Za pobraniem" nie wysyłamy na adres osoby trzeciej !

W święta i inne dni wolne od pracy nie realizujemy przesyłek.