Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąki bez glutenu

04-07-2012, 8:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Najwyzsza cena licytacji: 18 zł     
Użytkownik alba8
numer aukcji: 2447179079
Miejscowość wroclaw
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 19    Licytowało: 1    Wyświetleń: 24   
Koniec: 09-07-2012 19:26:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowość!!!!!!!!!

 

Mąka z cocoyam.

Placki z mąki jamu(cocoyam)

Składniki:

- pół szklanki mąki

- pokrojona zielona pietruszka (wedlug uznania)

- 2 pokrojone ząbki czosnku

- 1 mała pokrojona cebula

- sól i pierz

- trochę wody lub mleka

 

Mąka jamu zmieszać z wodą lub mlekiem aż do uzyskania jednolitej masy.Następnie dodać pozostałe składniki i smażyć placki na patelni lub we frytkownicy.

Mąka z jamu jest bezglutenu.

Podawać z sosem warzywnem lub czosnkowym.

 

Mąka z bananów z innego gatunku(żielone plantain)

Z wyglądu przymomina tłuczone gotowane banan lub gotowane ziemniaki.Maka fufu ma dużą zawartość błonnika i złożonych węglowodanów. Zalecana dla osób chorych na cukrzycę ,układ pokarmowy,ciliaki i inne rodzaje alergii.

Przygotowania danie jest bardzo prosty.Np: placki można przygotować bez dodawania żadnego jajka.

Zarówną mąka bananowa i z bulw są dobra do zagęczenie sosu,zup i inne potrawy. 

Placki z mąki  bananowej

Składniki:

- pół  szklanki mąki bananowej

- 3 łyżki mąki pszennej

- 1 lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1 jajko

- trochę mleka lub wody

- cukier wailiniowy

- cukier  3 łyżki

- 2 pokrojone jabka

 

Mąka bananową i pszenną z  proszkiem do pieczenia dokladnie wymieszać.Następnie dodać wodę lub mleko i mieszać aż do uzyskania jednolitej  masy.Po dodaniu jajka ,cukru i pozostałych składników smażyć  na patelni.

Można podawać ze śmietaną 

Mąka bananowa jest bez glutenowa.

 

Mąka z bulw(75% jamu i 25% maniok)

 

Pan de Yuca(bułeczki lub chleb z manioku)

składniki:

- 2 szklanki skrobi manioku(mąka z manioku lub

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 2 żółtka

- 2 ½ szklanki startego sera

- Trochę mleka

Przesiać mąkę przez sito, dodać masło i tartym serem i dwa żółtka, wymieszać i doprawić do smaku. Wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednorodnej masy, odstawić na pół godziny.

Małe porcja ciasto robić kuleszki formie bułeczki i odstawić około 10 minuts i w piekarniku podgrzanym do 250 ° C. Piec 20 do 25 minuts,aż do użystkania żłoty kolor.

 

 

Z wyglądu przymomina tłuczone gotowane banan lub gotowane ziemniaki.Maka fufu ma dużą zawartość błonnika i złożonych węglowodanów. Zalecana dla osób chorych na cukrzycę ,układ pokarmowy,ciliaki i inne rodzaje alergii.

Przygotowania danie jest bardzo prosty.Np: placki można przygotować bez dodawania żadnego jajka.

Zarówną mąka bananowa i z bulw są dobra do zagęczenie sosu,zup i inne potrawy.