Mąka z topinamburu BIO (500g)
Mąka z topinamburu Eko
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku 17 wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków.
Topinambur po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej dlatego oferujemy go Państwu w postaci suszonej i zmielonej aby można było przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania. Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.
- placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
- kotlety z mąki z topinamburu,
- dodatek do sosów,
- dodatek do zup,
- oraz w innych formach według upodobań.
- Skład: obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%
- Zawartość netto: 500g
- Porada kulinarna: Ze względu na dużą zawartość żelaza bulwy topinamburu szybko ciemnieją. Aby temu zapobiec, zaraz po obraniu należy zanurzyć bulwę na 5 minut w zimnej wodzie zakwaszonej cytryną ( na litr wody sok z połówki cytryny).
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Dary Natury
Klienci docenili nasz sklep wystawiając nam 100% pozytywnych komentarzy
Zawartość objęta prawami autorskimi © 2015 Ateraz
|
Płatność
- PRZELEW NA KONTO / PRZEDPŁATA
Przelew z Polski:
Idea Bank SA
85 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010663 [zasłonięte] 377902
Ateraz, ul. Jaśkowa Dolina 9, 80-252 Gdańsk
- DOTPAY SYSTEM PŁATNOŚCI INTERNETOWYCH
Wysyłka
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym.
|