MĄKA z NASION KONOPI 250g
OL'VITA
100% PRODUKT NATURALNY BEZGLUTENOWY
Zielono - brązowa o smaku lekko orzechowym.
Zawiera 33 g białka, 6,5 g tłuszczu oraz 41 g węglowodanów/100 g produktu. Wartość energetyczna 355,8 kcal ( 1504 kJ)/100 g produktu. Mąka konopna zawiera w swym składzie m.in.: wapń, potas, fosfor, żelazo oraz witaminy: E i B.
Produkt ten cechuje wysoka zawartość błonnika, co przyczynia się do regulowania procesów przemiany materii oraz wspomaga walkę ze zbyt wysokim cholesterolem. Ze względu na skład kwasów tłusz¬czowych jedno i wielonienasyconych mąka ta polecana jest osobom mającym na uwadze utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi i zapobieganiu chorobom układu krążenia. Spośród innych mąk, podobnie jak mąka wiesiołkowa, wyróżnia się zawartością kwasu tłuszczowego gamma linolenowego (GLA). Kwas ten wspomaga profilaktykę przeciw nowotworową, wzmacnia odporność organizmu, reguluje procesy zapalne w organizmie, zapobiega chorobom ze strony układu krążenia. Mąkę konopną poleca się do wypieków chleba, placków, ciasteczek oraz zagęszczania sosów i dipów. Oczywiście najlepszym sposobem na dostarczenie naturalnych witamin, minerałów i NNKT (Nie¬zbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych) jest spożywanie mąki jako dodatek do jogurtu lub płatków śniadaniowych. Dzięki najnowszej technologii mąka ta podobnie jak pozostałe (oprócz mąki amarantusowej) nadaje się do bezpośredniego spożycia, bez konieczności obróbki termicznej.
Produkty naturalnie bezglutenowe firmy Ol'Vita
Mając na uwadze znaczenie diety w problemach zdrowotnych powiązanych z glutenem, jak również konieczność wzbogacenia codziennej diety w szereg minerałów, witamin, białka oraz Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych ( NNKT) proponujemy Państwu Linię Naturalnych Produktów Bezglutenowych w postaci mąki. Mogą być one stosowane przez osoby z Celiaklią, alergią lub nietolerancją glutenu, jak również przez wszystkich, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Produkty są 100 % naturalne,częściowo odtłuszczone, nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów. Zastosowanie: Do wypiekania pieczywa, ciast, ciasteczek, zagęszczania zup i sosów, wyrobu makaronu, naleśników i placków, jako posypki, dodatki do: muesli,płatków, deserów, jogurtów i koktajli.
Przechowywać w suchym miejscu, w temp pokojowej. Produkt pod wpływem światła może delikatnie tracić kolor. Jest to proces naturalny. Produkty mogą zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów ziemnych.
Zobacz inne Moje Aukcje
Kupujac na moich aukcjach płacisz tylko za jedna przesyłke, zalezna tylko od wagi paczki
Jesteśmy legalnie działająca firmą, do każdego zamówienia wystawiamy paragon lub fakturę VAT