Numer konta bankowego 78 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 705117 (Alior Bank)
Witam Państwa na naszych aukcjach.
Zakup towarów na naszych aukcjach jest równoznaczny z akceptacją tego regulaminu.
1.Po zakupie prosimy o wypełnienie formularza dostawy i umieszczenia tam ewentualnego innego adresu do wysyłki.Każda zmiana adresu przesłanego w mailu nie będzie uwzględniona. Jedynie możemy uwzględnić po informacji telefonicznej. 2. Na wpłatę po zakuie czekamy do 14 dni, po tym czasie zwracamy się do Allegro o zwrot prowizji, jeżeli chcieliby Państwo wydłużyć ten okres- prosimy o telefon. 3.Towar wysyłamy w dniu następnym po zaksięgowaniu wpłaty na koncie, Wysyłamy towar za pośrednictwem Poczty Polskiej, lub firmy kurierskiej Siódemki. Opłaty za przesyłkę pobieramy takie jak wyżej wymienione firmy, nie zarabiamy na wysyłce!!!!!!! Jeżeli towar nie spełnia Państwa oczekiwań zawsze można go zwrócić w terminie 7 dni od otrzymania. Prosimy wcześniej o telefon. Mamy nadzieje, ze bedziecie Państwo zadowoleni z zakupów na naszych aukcjach . Zapraszamy Serdecznie UWAGA: Jeżeli zakupili Państwo więcej niż jeden przedmiot, koszt wysyłki zależy od wagi paczki, dlatego prosimy o kontakt w celu ustalenia ostatecznego kosztu wysyłki.
|
Opis aukcji
Amarantus jest jesną z nastarszych roślin uprawnych. Przed 3000 lat do czasów kolumbijskich był podstawową rośliną zbożową uprawianą przez Indian zamieszkujących środkową i południową Amerykę. Uprawne formy amarantusa wytwarzają do 50cm długości kwiatostan dający około 50 tysięcy nasion koloru kremowego, złocistego lub różowego. Mąka z nasion amarantusa charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i dietetyczną. Zawiera około 17% białka o wyjątkowej jak na białko roślinne wartości biologicznej. Jest ono bogate w lizynę, metioninę i tryptofan, w które są ubogie białka zbóż tradycyjnych. Zawarty w mące tłuszcz (ok. 8%) jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe oraz tokotrienole (pochodne witaminy E). Mąka z amarantusa jest bogata w żelazo, wapń i magnez. Zawartość żelaza jest 5 - krotnie wyższa niż w pszenicy Sposób stosowania: Jako dodatek do szeregu wyrobów spozywczych produkowanych przemysłowo oraz w gospodarstwie domowym, np. makaron, pieczywo, ciastka, torty i inne. Ze względu ma zawartość skrobi wyroby z udziałem mąki winny być poddane obróbce termicznek (gotowaniu, pieczeniu, duszeniu czy smażeniu). dodatek mąki jest uzależniony od rodzaju wyrobu. Przy zastosowaniu jej jako składnika polepszającego właściwości fizyczne i odżywcze może wynosić 5-10%, a nawet do 15% przy niektórych potrawach mącznych. Produk może zawierać śladowe ilości sezamu,migdałów,dwutlenku siarki,różnych orzechów
|
|