Masa: 250g
Kraj pochodzenia: Polska
Mąka sezamowa w cukiernictwie można posłużyć do wyrobu chałwy i ciastek - sezamków. Piekarnie wykorzystują ziarno sezamowe do posypywania pieczywa dla smaku czy aromatu. Zawierające łatwo przyswajalne składniki i są szeroko wykorzystywane w kuchni orientalnej.
Zastosowanie
Doskonała do pieczenia pieczywa słodkiego oraz słonego, doskonały dodatek do naleśników, do różnego rodzaju zasmażek , jako panierka do mięsa lub krokietów, mąka sezamowa zawiera duże ilości wapnia - dlatego działa wzmacniająco na strukturę kości, polecana jest dla dzieci w okresie wzrostu, również dla osób starszych.
Produkt bezglutenowy
....................................................................................................................................................................
Gwarantujemy towary najwyższej jakości z długim terminem przydatności do spożycia, przechowane w optymalnych warunkach. Nasi dostawcy to sprawdzeni na rynkach europejskich i światowych producenci m.in. z Austrii, Niemiec, Czeskiej Republiki ,Anglii, Japonii, Chin oraz Polski.
Wiele naszych produktów posiada certyfikat BIO a 100% z nich nie zawiera żadnych konserwantów czy substancji szkodliwych
Już dziś skorzystajcie Państwo z naszej promocji;
Kupując różne towary za 170zł:
Dostawa Gratis!!!!!