Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka razowo - żytnia - typ 2000 -duże ziarna !!

17-01-2012, 4:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik PHU_Grzes
numer aukcji: 2033066450
Miejscowość Zielona Góra
Kupiono sztuk: 45    Wyświetleń: 133   
Koniec: 16-01-2012 14:54:43

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                                                                           Witam wszystkich allegrowiczów

 
  

 

 

Jak  już wiecie sukces dobrego wypieku chleba  to nie tylko dobór odpowiednich miar składników i wrzucenie ich do automatu.

                           Nie da się zrobić smacznego chleba , jeśli się nie użyje dobrej mąki.

Zadziwiające jak wielu doświadczonych piekarzy traci czas ,produkując chleb ,który prezentuje się co prawda imponująco,
ale którego smak nie dorównuje wyglądowi.

Jest tak najczęściej  dlatego , że używają mąki produkowanej na skalę przemysłową, wybielanej chemicznie i w wysokim stopniu oczyszczonej.

    

 Tymczasem Mam możliwość podzielenia się z wami  doskonałej jakości gotową mąką żytnio- razową typ 2000 czyli najwyższą


                                                

Kto zacznie używać dobrej mąki ,ten sam  się przekona , że zrobiony z niej chleb jest znacznie smaczniejszy i ma lepszą konsystencje
niż pieczywo zakupione w supermarkecie .

Mieszanka ta  nadaje pieczywu ciekawszą konsystencje i poprawia jego smak, jest ona mielona w młynie żarnowym
(kamienie bowiem nie mielą tak drobno jak wielkie stalowe walce zainstalowane w młynach przemysłowych).
Ponadto podczas szybkiego przemiału nowoczesną techniką ziarno się nagrzewa,a między kamieniami nie ,
   dzięki czemu mąka uzyskiwana tym sposobem zachowuje naturalne walory smakowe.

                                             

                             Pieczywo ma ogromne wartości odżywcze i działanie zdrowotne.
 Błonnik i inne składniki zawarte w zewnętrznych częściach ziarna hamują rozwój nowotworów jelita grubego.
                     Zalecana dzienna dawka spożycia błonnika wynosi około 35 gramów.
Oznacza to, że aby dostarczyć organizmowi tyle błonnika ile potrzebuje powinniśmy zjadać około 25 kromek pełnoziarnistego chleba.!!!

                              

                               WŁAŚCIWOŚCI Chleba wypieczonego z tej mieszanki:

Chleb zawiera gniecione i łamane ziarna zbóż, które są cennym źródłem energii dla organizmu.

Mąka żytnia razowa posiada najmocniejszy posmak wśród zbóż. Z ciasta żytniego otrzymuje się chleb, zawierający dużo wilgoci i zwarty.
 Zawiera gluten, ale jest on znacznie słabszy niż gluten pszenicy i nie daje tak pulchnego ciasta. Jest chlebem ciemnym .
Mąka żytnia idealnie nadaje się do przygotowywania wypieków na zakwasie.
 Żyto pozytywnie wpływa na wątrobę, woreczek żółciowy oraz śledzionę.
Wspomaga proces budowy tkanki mięśniowej, oczyszcza i odbudowywuje naczynia krwionośne.
Żyto zawiera również fluor, który wzmacnia szkliwo zębów.

Poza tym ciemne pieczywo wyrównuje niedobory poszczególnych składników odżywczych- tutaj napisałbym litanie

   Na  maila wysyłam przepis na zakwas na drożdżach lub dla uczulonych na drożdże  zakwas bez nich

                                      

                      !!!!!Cena  podana  w opcji kup teraz  to za 1kg.!!!!

                   (Mieszanka pakowana jest w worki po 10 kilo  ( maksymalnie  do 30kg).


                    

                         

Okres ważności ( przydatności do spożycia) to pół roku  od wysyłki ( mieszanka jest produkowana na bieżąco) szczegóły podaje w mailu

      
 



Zobacz na innych aukcjach mam foremki ,mieszadełka ,poradniki oraz
 automaty  do przyrządzania chlebów ,

pozdrawiam PHU_Grześ

 


 

Mąka razowo - żytnia  - typ 2000 -duże ziarna !!