|
|
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11 kom: +48 [zasłonięte] 157 337 [zasłonięte]@bogutynmlyn.pl GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24 21-300 Radzyń Podlaski Zobacz mapę
|
|
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.
Nr rachunku do wpłat: 30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581
Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji. |
|
|
Kurier UPS
przedpłata - 20 pln do 29 kg
za pobraniem - 25 pln do 29 kg
POCZTEX Poczta Polska
przedpłata - 18 pln do 35 kg
za pobraniem - 22 pln do 35 kg
|
|
|
|
-Mąka orkiszowa razowa typ 2000 - 500g BIO
|
|
Orkisz jest to jedena z najstarszych odmian zboża. Już w czasach starożytnych intensywnie uprawiany i ceniony za swoje walory. Rzymianie uznawali orkisz za pokarm dający siłę, stąd często był on spożywany przez gladiatorów.
Przepis na naleśniki orkiszowe z awokado:
Składniki:
ciasto - 200 g mąki orkiszowej, 250 ml mleka (lub napoju ryżowego bądź owsianego), 250 ml wody gazowanej, 1 jajko, szczypta soli; Nadzienie: 2 dojrzałe awokado, mała papryczka jalapenjio, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek lub olej lniany, świeża mięta, pieprz, biały ser lub gouda kozia, orzechy nerkowca.
Sposób przygotowania:
Wszystkie sładniki na ciasto dokładnie miksujemy. Smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, najlepiej na oleju słonecznikowym lub rzepakowym. Awokado obieramy, dokładnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno posiekaną papryczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 3 łyżeczki oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy pastą z awokado, posypujemy serem, poszatkowaną miętą, i orzechami nerkowca. Podajemy z sałataką z pomidorów.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 320 kcal (1340 kJ) Białko-11,6 g Węglowodany-62,4 g Tłuszcz-2,7 g
|
|