|
Batom ul.Fieldorfa-Nila 17 31-209 Kraków
telefon 0501 [zasłonięte] 595
e-mail
|
|
|
Wysyłka za pobraniem tylko w wyjątkowych przypadkach po uzgodnieniu ze sprzedającym. Dodatkowa opłata za pobranie 10,00 zł.
|
|
|
Wysyłka kurierem
15,00 zł
przy wpłacie na konto. Cena za przesyłkę do 30kg. Przy większych zamówieniach koszt przesyłki ustalamy indywidualnie.
Zachęcam do odbioru osobistego w Krakowie.
|
|
|
BATOM ul.Fieldorfa-Nila 17 31-209 Kraków
MULTIBANK
69 1140 [zasłonięte] 201700 4102 [zasłonięte] 063717
(w tytule przelewu proszę wpisać tylko nick z allegro i numer aukcji)
|
|
|
|
Mąka orkiszowa pełnoziarnista, drobno mielona świetnie nadaje się do naleśników, na zacierki, do zagęszczania sosów, na pierogi itp. Orkisz zawiera duże ilości: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Dojrzały orkisz zawiera znacznie ilości kwasu krzemowego, który roślina wyciąga z mineralnych gleb. Kwas krzemowy jest ważny dla skóry, włosów i paznokci i rozjaśnia umysł wzmacniając aktywność mózgu i koncentrację. Cynk w orkiszu jest uznanym terapeutykiem wątroby. Uważa się, że systematyczne spożywanie produktów orkiszowych regeneruje organizm, daje uczucie sytości, jak również dobre samopoczucie. Orkisz wzmacnia ciało, jest pomocny w stanach zmęczenia, zaburzeniach przemiany materii, chorobach wątroby, chorobach nerek. Pszenica orkisz charakteryzuje się wysoką zawartością białka i skrobi klejowej co sprawia, że znakomicie nadaje się na wszelkie wypieki oraz inne wyroby mączne.
|
|
|
|