M
MĄKA MIGDAŁOWA BIO 300g
|
Mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Posiada naturalną, delikatną słodycz, która długo pozostaje w ustach.
Zawiera wiele cennych składników odżywczych. Jest źródłem witaminy E. Zawiera również witaminy z grupy B: tiaminę, ryboflawinę, niacynę i kwas foliowy, a ponadto znaczące ilości mikro-i makroelementów, takich jak: potas, cynk, fosfor, żelazo, wapń i magnez.
|
|
|
Mąka migdałowa ma również niski indeks glikemiczny, co pozwala ograniczyć poziom glukozy we krwi.
W kuchni często wykorzystywana jest do wypieku ciast, pieczywa, pizzy, czy gofrów. Doskonała również do zagęszczaniu sosów i zup. Stanowi świetną alternatywa dla mąk zbożowych.
W przeciwieństwie do tradycyjnych mąk zbożowych, mąka migdałowa może być spożywana na surowo, więc pole jej zastosowań jest szersze, co dodatkowo potwierdza jej niepowtarzalność.
Produkty firmy Fresano pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są najwyższej jakości i w pełni bezpieczne dla zdrowia i pakowane są ręcznie.
Wartość odżywcza w 100g
|
|
Wartość energetyczna
|
2407 kJ
575 kcal
|
Białko
|
20 g
|
Węglowodany
|
20 g
|
Tłuszcz
|
54 g
|
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Informacja alergiczna:
Produkt zawierający orzechy. Może również zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
|