Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu.
Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca,
nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się.
Migdały mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, regulują system odpornościowy i uodporniają mózg na stresujące sytuacje.
Chronią naczynia włosowate i poprawiają stan skóry, włosów i paznokci.
Mąka migdałowa stanowi idealną alternatywę dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach.
Doskonała do wypieków słodkich: tortów, ciast, ciasteczek.
Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek.
Perfekcyjna do zup i sosów.
Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę.
Może również być wykorzystana do stworzenia mleka migdałowego -
wystarczy połączyć kilka łyżek mąki migdałowej z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem,
napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Produkt bezglutenowy.
Masa netto: 250g
Przy zakupie kilku rzeczy na naszych aukcjach w opcji przesyłka kurierska płacisz TYLKO RAZ.
W opcji list ekonomiczny podana kwota obejmuje wysłanie max. jednego produktu
W opcji paczka pocztowa ekonomiczna waga przesyłki wynosi do 1 kg.
Zamówienie wysyłamy w ciągu 48h od daty zaksięgowania wpłaty na naszym koncie
W razie pytań prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy:
+48 [zasłonięte] 040 434
[zasłonięte]@schowekzdrowia.pl
Zapraszamy do zakupu!!