MĄKA KOKOSOWA 500 G
MĄKA KOKOSOWA
Produkt bezglutenowy - bogaty w błonnik, ekologiczny i naturalny.
Jest alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej, diabetyków oraz alergików. Nadaje się również dla osób będących na dietach niskowęglowodanowych. Włączenie mąki kokosowej do diety może w istotnym stopniu zmniejszyć ryzyko rozwinięcia się choroby serca, obniżyć poziom cholesterolu i ochronić nas przez rakiem i cukrzycą. Z uwagi na dużą zawartość błonnika i niewielką ilość strawnych węglowodanów, w porównaniu z mąkami przetworzonymi, mąka kokosowa ma delikatny wpływ na poziom cukru we krwi. Dzięki temu jest to doskonała mąka dla diabetyków.
Skład: mąka kokosowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1973 kJ/ 479 kcal kJ / kcal tłuszcz - 45.00 g węglowodany - 7.00 g w tym cukry - 0 g białko - 5.00 g sól - 0.03 g
Informacja alergiczna Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
|