|
MĄKA KOKOSOWA PREMIUM
BEZGLUTENOWA
200g
Kremowa, delikatna o wyśmienicie kokosowym słodkim smaku. Produkt ten cechuje wysoka zawartość błonnika, co przyczynia się do regulowania procesów przemiany materii oraz wspomaga walkę ze zbyt wysokim cholesterolem. Bogata w mikro i makroelementy oraz witaminy. Nie zawiera cholesterolu ani fityn. Cechuje ją wysoka absorpcja więc przy wypiekach należy pamiętać o zwiększeniu ilości dodawanych płynów, oleju lub jaj. Ze względu na swój słodki smak nie wymaga dodawania standardowej dawki cukru do przygotowywanych potraw.
Właściwości:
BIO mąka kokosowa jest całkowicie naturalna i nie jest wybielana. Idealna do zrównoważonego, dostarczającego energii odżywiana oraz do doprawiania dań gotowanych i pieczonych. Uczyńcie Państwo swoje ulubione potrawy jeszcze smaczniejszymi, używając naszej BIO mąki kokosowej o świeżym aromacie i lekkiej słodyczy! Wysokowartościowa mąka kokosowa nadaje tropikalnego posmaku wypiekom, zupom i deserom. Ponieważ zawiera ona nadzwyczaj dużo błonnika pokarmowego, wiele białka, a jednocześnie mało węglowodanów, nadaje się perfekcyjnie do witalnego odżywiania. Jeszcze jedna zaleta: jest wolna od glutenu, tak że również alergicy mogą rozkoszować się „kremowym złotem”. Do naszej mąki używamy tylko dojrzałych BIO orzechów kokosowych, które, co gwarantujemy, przerabiane są w ciągu trzech dni od momentu zbioru. Odtłuszczony miąższ owocowy suszymy delikatnie w temperaturze poniżej 40°C i drobno go mielimy. Tak powstaje całkowicie naturalny produkt o jakości Premium i aromacie tropikalnego słońca!
Wskazówki do stosowania
-
zastąpcie Państwo w trakcie gotowania lub pieczenia do 20% mąki BIO mąką kokosową
-
uszlachetniajcie musli, jogurt lub desery BIO mąką kokosową
-
nadajcie Państwo swojemu szejkowi mlecznemu, smoothie lub lassi egzotycznego posmaku, dodając jedną łyżkę BIO mąki kokosowej
|
|