Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka KOKOSOWA 200g obniża cholesterol BEZGLUTENOWA

20-07-2015, 17:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł     
Użytkownik sklep-ekomed
numer aukcji: 5519961194
Miejscowość aleksandrów łódzki
Wyświetleń: 8   
Koniec: 20-07-2015 17:09:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Klika słów Nasze aukcje Dodaj do ulubionych Nasze komentarze Zadaj pytanie Profil Facebook Kontakt

 

 MĄKA KOKOSOWA PREMIUM

 

BEZGLUTENOWA

200g

 

 

 

 

 

 

Kremowa, delikatna o wyśmienicie kokosowym słodkim smaku. Produkt ten cechuje wysoka zawartość błonnika, co przyczynia się do regulowania procesów przemiany materii oraz wspomaga walkę ze zbyt wysokim cholesterolem. Bogata w mikro i makroelementy oraz witaminy. Nie zawiera cholesterolu ani fityn. Cechuje ją wysoka absorpcja więc przy wypiekach należy pamiętać o zwiększeniu ilości dodawanych płynów, oleju lub jaj. Ze względu na swój słodki smak nie wymaga dodawania standardowej dawki cukru do przygotowywanych potraw.

 


Właściwości:

  • nie zawiera glutenu

  • nie zawiera laktozy

  • uboga w węglowodany

  • bogata w błonnik pokarmowy

 

BIO mąka kokosowa  jest całkowicie naturalna i nie jest wybielana.
Idealna do zrównoważonego, dostarczającego energii odżywiana oraz do doprawiania dań gotowanych i pieczonych.
 
Uczyńcie Państwo swoje ulubione potrawy jeszcze smaczniejszymi, używając naszej BIO mąki kokosowej o świeżym aromacie i lekkiej słodyczy!
Wysokowartościowa mąka kokosowa nadaje tropikalnego posmaku wypiekom, zupom i deserom. Ponieważ zawiera ona nadzwyczaj dużo błonnika pokarmowego, wiele białka, a jednocześnie mało węglowodanów, nadaje się perfekcyjnie do witalnego odżywiania. Jeszcze jedna zaleta: jest wolna od glutenu, tak że również alergicy mogą rozkoszować się „kremowym złotem”. Do naszej mąki używamy tylko dojrzałych BIO orzechów kokosowych, które, co gwarantujemy, przerabiane są w ciągu trzech dni od momentu zbioru. Odtłuszczony miąższ owocowy suszymy delikatnie w temperaturze poniżej 40°C i drobno go mielimy. Tak powstaje całkowicie naturalny produkt o jakości Premium i aromacie tropikalnego słońca!

 

Wskazówki do stosowania

  • zastąpcie Państwo w trakcie gotowania lub pieczenia do 20% mąki BIO mąką kokosową

  • uszlachetniajcie musli, jogurt lub desery BIO mąką kokosową

  • nadajcie Państwo swojemu szejkowi mlecznemu, smoothie lub lassi egzotycznego posmaku, dodając jedną łyżkę BIO mąki kokosowej