Ekologiczna mąka jaglana uzyskiwana jest z odtłuszczonego ziarna prosa. Posiada charakterystyczny orzechowy aromat i słodko – gorzki smak. Mąka jaglana dobrze łączy się z innymi mąkami, np. z mąką pszenną do wypieku bułeczek, z mąką ryżową do wypieku ciasteczek, a także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonale zagęszcza zupy, sosy, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
Składniki: mąka jaglana 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1484 kJ/ 351 kcal
tłuszcz - 3.80 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,5 g
węglowodany - 68 g, w tym cukry- 1,7 g
białko - 9.1 g,
Sól- 0g
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Masa netto: 500g
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt najlepiej spożyć przed
31.01.2016