Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka jaglana 0.5 kg

10-04-2015, 13:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.45 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.45 zł     
Użytkownik tes42
numer aukcji: 5215097825
Miejscowość Łęczna
Licytowało: 1    Wyświetleń: 26   
Koniec: 10-04-2015 12:35:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 17.00
 
telefon
722 [zasłonięte] 668
 
 
email
[zasłonięte]@arposleczna.pl
 
 
godziny otwarcia
Pon - Pt 8 - 17
  
 
adres

Arpos Sp. j.
Ul. Pasternik 8
21-010 Łęczna

 
WYSYŁKA 
Przedmioty wysyłamy do 48 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
 POCZTEX 48
  • Paczka - 10
  • Paczka pobraniowa - 14
 

a) wymiary paczki: 8x38x64 cm, waga do 10 kg - cena 10,00 zł

b) wymiary paczki: 19x38x64 cm, waga do 20 kg - cena 12,00 zł

c) wymiary paczki: 41x38x64 cm, waga do 30 Kg – 13,00 zł.

Przy zakupach powyżejj 300 zł br.

Przyjmujemy płatności

PL 95 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]2060002 [zasłonięte] 011220

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

 
 

Mąka jaglana 500 g


To już kolejna półka spośród mąk bezglutenowych.

Właściwości zdrowotne kaszy jaglanej są powszechnie znane, to nasze polskie

"super-foods", więc mąkę warto przynajmniej spróbować.

Smak mąki jest stosunkowo neutralny. Bardzo pasuje do chleba "trzy ziarna"

- dodatek daje posmak chleba na zakwasie, wilgotnego i lekko kwaśnego.

 

Przepis na naleśniki z mąki jaglanej:

Zdrowsza odmiana dla tradycyjnych naleśników. W smaku troszkę bardziej

mączne, ale zupełnie to nie przeszkadza, gdy zjadamy ciepłe.

Zimne mogą się łamać, ale jest na to sposób, wystarczy je dobrze podgrzać.

Świetne na słodko jak i na słono.

Składniki:

  • 10 solidnych łyżek mąki jaglanej,
  • 1 szklanka wody lub mleka roślinnego,
  • 7-8 łyżek mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej (ja dodaję po parę łyżek jednej i drugiej),
  • 1 jajko (opcjonalnie),
  • 2 łyżki oleju rzepakowego.

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki zmiksować  do uzyskania jednolitej konsystencji (ciasto ma być trochę 
  2. gęstsze od zwykłego naleśnikowego).
  3. Patelnię rozgrzać, lekko posmarować olejem. Wylewać porcję ciasta (troszkę grubszą warstwę 
  4. niż przy tradycyjnych naleśnikach, można pomóc sobie silikonowym pędzlem) i smażyć z obu stron
  5.  na złoty kolor. Patelnię smarować olejem co jakiś czas, niekoniecznie przed każdym naleśnikiem.
  6.  Smażyć na niewielkiej patelni z ceramiczną powłoką.
  7. Naleśniki podawać z twarogiem, powidłami lub po prostu, gorące z patelni.