Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka bezglutenowa do ciasta razowego 1 kg

13-06-2015, 1:47
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 5087483094
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 51   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Mąka bezglutenowa do ciasta razowego 1 kg

MĄKA BEZGLUTENOWA DO CIASTA RAZOWEGO


Skład: skrobia psz. bezgluten., skrobia kukurydz., len, glukoza, płatki gryczane, zarodki kukurydz., subst. zagęszczająca: guma guar, pektyna, błonnik pokarmowy, emulgator: mono i di glicerydy kwasów tłuszcz., reg. kwasowości: E575

Dystrybutor: www.bogutynmlyn.pl

Waga netto: 1kg

Najlepiej zużyć przed:

Sposób przyrządzania chleba w piecyku Panasonic:

Składniki: olej rośl. 35g (2 łyżki stoł.), woda (26ºC) 450g, mąka do ciasta razowego bezgluten. 500g, cukier ok. 20g, sól ok. 5g, drożdże instant ok. 4-8g

Przygotowanie ciasta do wypieku: składniki umieszczamy w foremce piecyka w w/w kolejności. Drożdże i cukier wsypać razem na wierzch mąki, aby od razu nie miały kontaktu z płynami. Składniki powinny mieć temp. pokojową. Dobrze zamieszane ciasto powinno mieć konsyst. gęstej śmietany.

Wypiek: Wypieku dokonujemy ustawiając “gluten free”, a kolor przyrumienienia na mocno przyrumieniony - “dark”.

Sposób przyrządzania w automacie do chleba:

Składniki: jw.

Przygotowanie ciasta do wypieku: jw.

Wypiek: Wypieku dokonujemy używając dwóch programów: 1h30min – rozczynianie ciasta i po jego zakończeniu 1h00min – pieczenie (wystarczy 45min pieczenia).

Sposób przygotowania metodą tradycyjną:

Składniki: 0,5kg mąki bezgluten. do ciasta razow., 450g wody (25ºC), 35g oleju rośl., 20g cukru, 4-8g drożdże instant, 5g soli.

Wyrabianie ciasta: Składniki dokładnie wymieszać mikserem przez ok. 10min do uzyskania jednolitej masy o konsyst. gęstej śmietany.

Formowanie ciasta i fermentacja: Ciasto wylać do natłuszcz. olejem formy (poniżej ½ wys. - ciasto podwoi swoją obj.). Przykryć suchą ściereczką i pozostawić na 40min w ciepłym miejscu.

Wypiek: Wyrośnięte ciasto posmarować wodą i wstawić do nagrzanego, zaparowanego (przed pieczeniem wstaw naczynie z wodą na 5min) piekarnika. Piec w temp. 200-220ºC przez ok. 35-40min. Po upieczeniu chleb wyjąć z foremki aby odparował.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

wart. energ.: 1482kJ (354,2 kcal), białko: 3,98g, tłuszcz: 1,85g, węglowodany: 80,41g


Przech. w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Mąka bezglutenowa do ciasta razowego 1 kg