MĄKA BEZGLUTENOWA DO CIASTA CHLEBOWEGO
Zastosowanie: do wszelkich dań mącznych (jak również wypieków) dla osób na diecie bezglutenowej Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca: soda Dystrybutor: www.bogutynmlyn.pl Waga netto: 1kg Najlepiej zużyć przed: Sposób przyrządzania chleba w piecyku Panasonic: Składniki: olej roślinny 35g (2 łyżki stołowe), woda (26ºC) ok. 400-450ml, mąka do ciasta chlebowego bezglutenowa 500g, cukier ok. 20g (1 duża miarka), sól ok. 5g (1 mała miarka), drożdże instant ok. 4-8g Przygotowanie ciasta do wypieku: składniki umieszczamy w foremce piecyka w w/w kolejności. Drożdże i cukier najlepiej wsypać razem na wierzch mąki, aby od razu nie miały kontaktu z płynami. Składniki powinny mieć temp. pokojową a same płyny mogą być cieplejsze lecz nie bardziej niż ok. 36ºC. Dobrze zamieszane ciasto powino mieć konsystencję gęstej, ubitej śmietany. Wypiek: Wypieku dokonujemy ustawiając “gluten free”, a kolor przyrumienienia na mocno przyrumieniony - “dark”. Sposób przyrządzania w automacie do chleba: Składniki: jw. Przygotowanie ciasta do wypieku: jw. Wypiek: Wypieku dokonujemy używając dwóch programów: 1h30min – rozczynianie ciasta i po jego zakończeniu 1h00min – pieczenie (wystarczy 45min pieczenia). Wartość odżywcza w 100g produktu: wart. energ.: 1454,3kJ (347,6kcal), białko: 0,79g, tłuszcz: 0,35g, węglowodany: 85,32g
Przech. w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
|