Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MĄKA AMARANTUSOWA 500 G BEZGLUTENOWA Z AMARANTUSA

22-06-2015, 19:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.99 zł     
Użytkownik trzyziarna
numer aukcji: 5385267353
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 9   
Koniec: 22-06-2015 19:06:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

 

519-[zasłonięte]-637

[zasłonięte]@falloncoffee.pl

Kraków

 

Wysyłka

WYSYŁKA W CIĄGU 48GODZIN

  • kurier
  • kurier za pobraniem
  • paczka pocztowa
  • list pocztowy polecony

Sposób płatności

  • przelew tradycyjny
  • płatność Payu
  • za pobraniem

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST

ORGANICZNA BEZGLUTNOWA

MĄKA AMARANTUSOWA 500g

 

NATURALNE ŹRÓDŁO BIAŁKA

100% BEZGLUTEN

BOGACTWO WITAMIN


NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I

GWARANCJA BEZPIECZNYCH

ZAKUPÓW

 

 

 

Amarantus szczególnie rekomendowany jest dla osób prowadzących aktywny i szybki tryb życia oraz dla osób narażonych na wysoki stres.

 

 

Skład: 100% mąka z ziern amarantusa

Kraj pochodzenia: Polska

Waga netto: 500g


Dieta z udziałem amarantusa jest zalecana w ramach profilaktyki chorób

serca. Spożycie 100g nasion pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na

wapń. Włączenie, do jednego posiłku dziennie, potrawy przygotowanej z

amarantusa całkowicie pokrywa zapotrzebowanie na żelazo.

 

 

Warość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna: 1553kJ (371 Kcal),

białko: 14g,

węglowodany: 66g,

w cukry: 1,7g,

tłuszcz: 7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5g,

błonnik: 6,7g,

sól: 0g.


 

Bezglutenowa Mąka z nasion amarantusa stanowi źródło wartościowych składników. Zawiera 17% łatwo przyswajalnego białka, kwasy tłuszczowe i tokotrienole (pochodne wit. E), żelazo (kilkukrotnie więcej niż mąka pszenna), wapń, magnez, potas oraz cechuje się dużą zawartością aminokwasów: lizyny (potrzebna przy budowie białek, niezbędna w okresie rozwoju), metioniny (obniżającej poziom cholesterolu) i tryptofanu (niezbędnego do wytworzenia serotoniny), których pozostałe mąki prawie nie zawierają.

 

Amarantus to zboże, nazywane złotem Inków, stanowi wartościowy składnik produktów śniadaniowych i ciastek. Jako dodatek, w postaci mąki, ziarna lub płatków może być stosowane do większości potraw mącznych, zup lub jako zamiennik kasz.


Nasiona amarantusa stanowią niezwykle cenne źródło łatwo przyswajalnego białka, które nie zawiera glutenu i przez to jest nadzwyczaj cennym składnikiem diety osób z celiakią. W nasionach znajduje się również dużo jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie bez znaczenia jest również wysoka zawartość błonnika. Ponadto amarantus jest źródłem wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Pod względem zawartości składników mineralnych ziarna amarantusa przewyższają wszystkie inne dostępne na rynku zboża.

 

 

Amarantus jest źródłem cennego i dobrze przyswajalnego białka zawierającego komplet wszystkich niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Warto wiedzieć, że zawartość białka w szarłacie jest o wiele wyższa niż w przypadku innych popularnych zbóż. Zaś najwyższą wartość tego składnika osiągają ziarna i przetwory z amarantusa zmieszane z tradycyjnymi zbożami np. pieczywem.

 

Amarantus charakteryzuję się wysoką zawartością wapnia, magnezu, żelaza, potasu i fosforu. Spożycie 100g nasion amarantusa pokrywa prawie 30% dziennego zapotrzebowania na wapń i ponad połowę zalecanej dziennej dawki żelaza. Dlatego jest on szczególnie polecany w diecie wegetariańskiej, której stosowanie często wiąże się z występowaniem niedoborów składników odżywczych.

Dodatek amarantusa w diecie jest polecany każdemu. Szczególną uwagę powinny na niego zwrócić osoby z chorobami układu krążenia, układu kostnego i anemią. Amarantus doskonale uzupełnia również wartość odżywczą diety kobiet w ciąży (ze względu na dobry skład aminokwasowy i wysoki poziom żelaza), sportowców, osób starszych i rekonwalescentów. Warto również wspomnieć, że amarantus jest produktem lekkostrawnym - mogą go spożywać osoby o wrażliwym układzie pokarmowym. Dodatkowo ma bardzo duże zastosowanie wśród osób cierpiących na celiakię – amarantus nie zawiera glutenu i dlatego może być bezpiecznie stosowany jako wartościowy element diety bezglutenowe.

 

Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje

 

 

KomentarzePanelealle

 

panele ebay

Fallon Coffee