Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka Żytnia razowa typ 2000 G-z 4kg prosto z młyna

17-01-2012, 4:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik mikolajsam
numer aukcji: 2036751025
Miejscowość Łobżenica
Kupiono sztuk: 4    Wyświetleń: 430   
Koniec: 18-01-2012 08:28:03

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam na dzisiejszej mojej aukcji mam do zaoferowania Świeżutką Mąkę żytnią razową typ 2000 prosto z młyna w sklepie takiej nie kupisz.Cena 1 sztuka dotyczy 4kg mąki Żytniej Razowej typ.2000.Maka jest gruboziarnista pierwszy gatunek kup a nie pożałujesz twoje wypieki będą na prawdę super.

Na innych moich aukcjach możecie kupić mąkę pszenną razową graham typ 1850 gruboziarnista, mąkę chlebową pszenną typ 750, wrocławską extra typ 450 ,tortową extra typ 450 i Żytnią typ 720.Więcej info pod .nr.tel.508[zasłonięte]420.Gorąco polecam i zapraszam na inne moje aukcje.Jestem piekarzem i używam tylko I gatunki mąki prosto z młyna.
Koszt wysyłki podany w aukcji dotyczy 4 kg mąki żytniej razowej typ 2000.Przy zakupie większej ilości proszę o kontakt w celu ustalenia kosztów wysyłki.Wysyłka pocztą polską.

Mąka żytnia typ 2000 razowa pełnoziarnista - 4 kg
Zastosowanie : pieczywo pełnoziarniste żytnie i mieszane

Wartości odżywcze w 100g mąki żytniej typ 2000:
kcal - 348
węglowodany - 74,2g
białko - 7,9g
tłuszcz - 2,2g

Dlaczego warto kupować produkty pełnoziarniste ?
Przetworzone produkty zbożowe są źródłem wielu składników odżywczych, jednak produkty pełnoziarniste są zdrowsze. Proces mielenia zamienia ziarno w mąkę pełnoziarnistą lub przetworzone produkty. Mąka pełnoziarnista zawiera wszystkie składniki, które zawiera ziarno, podczas gdy mąka przetworzona (sypka, pszenna) traci pewne składniki. Podczas procesu rafinacji, ziarno traci część błonnika, witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy (antyoksydantów). Jako że produkty pełnoziarniste zawierają większe ilości błonnika, witamin, minerałów i antyoksydantów niż produkty podlegające procesowi rafinacji, zaleca się ich częstsze spożywanie.