|
Sprzedający
|
Strona "o mnie"
Inne moje aukcje
Moje Komentarze
Dodaj do ulubionych
|
|
Kontakt
|
Zadaj pytanie sprzedającemu
Telefon: 516[zasłonięte]544
|
|
Rachunek bankowy
|
Meritum BANK 71 1300 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0007656 [zasłonięte] 529801
|
|
Koszty przesyłki
|
List ekonomiczny 3zł
List polecony ekonomiczny 5zł
List polecony priorytetowy 6zł
Przesyłka kurierska 18zł
|
|
|
Kwiaty i warzywa dla twojego ogrodu
|
Witam na tej aukcji polecam
NASIONA NA KIEŁKI
LUCERNA
LEGUTKO/TORAF
20 G
PROMOCJA!!
TYLK0 1,95
KIEŁKI ZAWIERAJĄ WIELE CENNYCH WITAMIN I MIKROELEMENTÓW.
ZWŁASZCZA ZIMA SA NIEZWYKLE CENIONE, PONIEWAŻ MOŻNA JE ŁATWO PRZYGOTOWAĆ I SPOŻYWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW.
KIEŁKI SMAKUJĄ WYBORNIE ZARÓWNO NA KANAPCE, JAK I JAKO DODATEK DO SAŁATEK I SURÓWEK, CZY DAŃ NA GORĄCO.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B,D,E,K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek.
Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasion zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.
Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukać i zlewać wodą dwa razy dziennie.
Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.K
CZĘSTE SPOŻYWANIE KIEŁEK CHRONI PRZED NOWOTWORAMI I WIRUSAMI, WZMACNIA RÓWNIEŻ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY.
JEST TO PRZYDATNE ZWŁASZCZA W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWYM, KIEDY ŁATWO ZŁAPAĆ PRZEZIĘBIENIE.
Dziękuje za zapoznanie się z moją ofertą
|