PROPOZYCJA TRADYCJONALISTÓW - chmiel z lubelszczyzny 100 g rodzaju marynki lub magnum z 2013 r. PROMOCJA
Propozycja dla smakoszy domowego piwa i nie tylko to :
- 100 g suszu z 2013 r chmielu rodzajów wyrosłych w POLSCE
W przechowalnictwie ważne są: niska temperatura, szczelne zamknięcie odcinające dostęp tlenu z powietrza i ciemność.
Z netu opis odmian:
-marynka Jest to najpospolitsza Polska odmiana chmielu. Zalicza się ją do grupy chmieli goryczkowych choć wykazuje cechy chmielu o właściwościach dualnych tzn. ma znakomite walory aromatyczne przy jednocześnie wysokiej ilości substancji goryczkowych. Zawartość alfa-kwasów waha się od 5 do nawet 9% - dostępny
- magnum Niemiecka odmiana supergoryczkowa. Zawartość alfa-kwasów sięga 15%. - dostępny
-perle
niemiecka odmiana chmielu aromatycznego. Cechuje się przyjemnym aromatem, według różnych źródeł - lekko korzennym, miętowym, owocowym. Polecany do chmielenia piw zarówno górnej fermentacji jak i lagerów. Ze względu na dość wysoką zawartość alfa-kwasówczasami wykorzystywany także jako chmiel goryczkowy. Uprawiana głównie w Niemczech (region Hallertau), ale również w Polsce. Odmiana ta została wyhodowana w niemieckim instytucie Hüll w latach 70-tych XX w. i jest potomkiem odmiany Northern Brewer. - już brak
Zapraszam
Po wylicytowaniu- proszę wybrać dostępny susz rodzaju chmielu z chmielnika
ZASTOSOWANIE!
Komentarz dotyczy transakcji: CHMIEL szyszka marynka/magnum 50g susz z 2013 r. Komentarz wystawił: harleluya86 Rodzaj komentarza: Pozytywny Treść komentarza: "polecam wszystkim tego sprzedawcę dostarcza doskonały produkt w błyskawicznym czasie. kontakt z panią jest bardzo dobry po postu miła rzetelna i uczciwa osoba, nikt z kupujących się u niej nie zawiedzie. "
Komentarz wystawił: MarkizPucek Rodzaj komentarza: Pozytywny Treść komentarza: "Chmiel Magnum kupuję u tego dostawcy kilka lat. Ilość 38-40 gram na 25 litrów brzeczki doskonale się sprawdza. Czas gotowania - jedna godzina."