Nasze lody wytwarzamy w sposób rzemieślniczy, co pozwala nam na kontrolę jakości produktów oraz procesu produkcji. Naczelną zasadą w produkcji lodów jest stosowanie tylko naturalnych składników jak mleko, śmietana, cukier, owoce. Bazę uzupełniają, zgodnie z konkretnymi recepturami, najwyższej jakości produkty takie jak orzechy, kawa, czekolada lub polewy.
Nasze lody nie podlegają procesowi napowietrzania mechanicznego, który stosuje się w przeważającej większości firm produkujących lody. Większość tych firm, w czasie produkcji wtłacza mechanicznie do lodów od 80% do 120% powietrza, przez co lody zwiększają swoją objętość, są lekkie i nadmuchane a ich smak płytki i mało intensywny.
Produkowane przez nas lody tradycyjne, w procesie mieszania, zwiększają swoją objętość maksymalnie do 25% - 30% co pozwala wydobyć jak najbardziej intensywny smak i nadać lodom maksymalnie kremową i gęstą konsystencję. Lody rzemieślnicze są cięższe i twardsze, lody owocowe mają widoczne pozostałości owoców, wyraźnie widać to w kiwi, truskawce, owocach leśnych itp. Nasze lody są zawsze świeże.
Trafiają do Was prosto z miejsca produkcji.
Nie konserwujemy naszych lodów, do bazy nie dodajemy żadnych substancji chemicznych. Oznacza to, że proces produkcyjny złożony z mieszania, pasteryzacji, 24 godzinnego dojrzewania, aż do finalnej produkcji nie wymaga żadnych polepszaczy smaków, spulchniaczy ani dodatków. Brak sztucznych dodatków sprawia, że delektujemy się wysublimowanym naturalnym smakiem, a nie niewyważonym i przesłodzonym substytutem.
PAKOWANIE I TRANSPORT
Nasze lody konfekcjonowane są w znormalizowane 2,5 litrowe, 5 litrowe lub 7 litrowe, kuwety metalowe lub plastikowe.
Pakowanie w kuwety 2,5 litra pozwala na stworzenie bogatej gamy smaków i kolorów w witrynach.
Przykładowo zamiast 7 smaków możesz mieć ich nawet 14!
Lody przeznaczone do sprzedaży umieszczamy w opakowaniach termoizolacyjnych chroniących je przed rozmrożeniem podczas drogi do klienta. Lody dowozimy do naszych klientów specjalistyczną chłodnią na koszt naszej wytwórni.
SPRZĘT DO SPRZEDAŻY
Istnieje możliwość nieodpłatnego zapatrzenia naszych klientów w niezbędny sprzęt:
-
witryny mroźnicze do sprzedaży lodów
-
drobny sprzęt niezbędny przy sprzedaży (np. gałkownice, podstawki, wtykacze do lodów)
-
wafelki do lodów i polewy
MOŻESZ SPRÓBOWAĆ NASZYCH LODÓW
POPROŚ O BEZPŁATNE PRÓBKI LODÓW lub odwiedź jeden z naszych sklepów:
-
Radzionków, ul. Św. Wojciecha 9
-
Bytom, ul. Piekarska 25
-
Bytom – Szombierki, ul. Małachowskiego 8a
-
CZESTOCHOWA ANMP 67
KOSZTY
Wszystkim klientom, którzy do 31.03.2015 roku podpiszą umowę współpracy proponujemy 10% rabat stały na lody. Istnieje możliwość uzyskania rabatu dodatkowego, którego wysokość uzależniona jest od wielkości i częstotliwości dostaw.
cennik:
OWOCOWE: 1 kg 16,80 zł netto + 5% VAT = 17,64 zł brutto
MLECZNE: 1 kg 18,80 zł netto + 5% VAT = 19,74 zł brutto
PREMIUM: 1 kg 21,50 zł netto + 5% VAT = 22,58 zł brutto
SORBETY: 1 kg 15,80 zł netto + 5% VAT = 16,59 zł brutto
ILE ZATEM KOSZTUJE KUWETA? JAK LICZYMY:
ŚREDNIA CENA BEZ RABATU 17,80ZŁ:
kuweta 2,5 L = ok 1,45 kg lodów x 16,8zł = 24,36zł NETTO + 5% vat
kuweta 5 L = ok 3,5 kg lodów x 16,80zł = 58,80zł NETTO + 5% vat
kuweta 7 L = ok 5,0 kg lodów x 16,80zł = 84,00zł NETTO+ 5% vat