- opływowy kształt (brak ostrych krawędzi)
- cichy agregat
- 2 półki w komplecie
- na drzwiach instrukcja pobierania i przechowywania próbek
- urządzenie wykonane z blachy malowanej proszkowo
- drzwi perłowe
- moc: 0,105 kW
- zasilanie: 230 V
- pojemność: 95l
- temperatura: -8/+8oC
- wymiary (mm): 470x510x840 (h)
- kod: 850000
Chłodziarka do przechowywania próbek żywności przeznaczona jest głównie dla zakładów żywienia zbiorowego. Budowa chłodziarki została dostosowana do wymogów ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, oraz przepisów wykonawczych do tej ustawy. Próbki żywności powinny być pobierane co 24 godziny i przechowywane 72 godziny (3 doby).
Drzwi chłodziarki posiadają wbudowany zamek, dzięki któremu nikt poza uprawnionymi osobami, nie będzie miał dostępu do próbek. Wewnętrzna przestrzeń chłodziarki zawiera 9 kaset zbiorczych opisanych nazwami posiłków. W kasetach znajdują się pojemniki jednostkowe. W pojemnikach gromadzi się tyle potraw, z ilu składa się dany posiłek, a kaset jest tyle ile posiłków w danym dniu. Podpisane kasety z próbkami posiłków wydanych w danym dniu są umieszczane w komorze chłodziarki w tym samym miejscu z którego go uprzednio wyjęto (ułatwia to oznakowanie miejsc kolorami). Na kolorowym pasku przy kasetach należy zapisać datę pobrania próbek.
Po upływie 72 godzin przechowywania próbek, jeśli nie zachodzi potrzeba poddania ich specjalistycznej diagnozie, są wyrzucane. Kasety i pojemniki po umyciu w zmywarce przemysłowej, nadają się do ponownego użytku. W komplecie do chłodziarki załączonych jest 9 kaset (każda oznaczona) z ośmioma pojemnikami o pojemności 220 ml w każdej z nich.
Możliwość odbioru osobistego w naszym sklepie w Krakowie
--> --> |