Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

LIQUID SMOKE - naturalny aromat dymu, dym w płynie

25-01-2012, 19:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 34 zł      Najwyzsza cena licytacji: 34 zł     
Użytkownik pempol85
numer aukcji: 2065449884
Miejscowość Dębica
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 29   
Koniec: 28-01-2012 18:42:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Naturalny aromat dymu w płynie "Mesquite" (Jadłoszyn) jest całkowicie naturalny bez dodatków chemicznych i konserwantów.

Dodaje natychmiast smak dymu w przyrządzanych potrawach.

Wspaniały do potraw z grilla.

Idealny do mięs, drobiu lub warzyw. Doskonały do zup przypraw, sosów, marynat, sałatek, dipów, jaj, ryb, drobiu lub tam, gdzie chcemy uzyskać smak dymu.

118 ml


GORĄCO POLECAM

Tylko z tym dodatkiem zrobisz idealny sos barbecue

Przepis poniżej

1 szklanka Przecieru pomidorowego

1/2 szklanka Keczupu

1/4 szklanki Musztardy (dijon, stołowa)

1/3 szklanki octu jabłkowego (dopełnić wodą do końca)

1/2 szklanki Cukru brązowego

1/2 Cytryny

1 łyżka Melasy

1 łyżka Miodu

1/2 łyżeczki Czosnku w proszku

2 łyżeczki Liquid Smoke

1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

pieprz, sól

2 łyżki sosu Worcester (opcjonalnie)

Na patelni mieszamy przecier, keczup, musztardę, ocet winny, sos worcester, melasę. Odpalamy palnik i stawiamy patelnie na mały ogień. Do środka wyciskamy sok z połowy cytryny. Pozostałe składniki mieszamy razem i dodajemy na patelnie. Nie zwiększając palnika odparowujemy sos ok 40 min. Jeśli sos wyda się wam za gęsty rozcieńczamy go wodą. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem dodajemy Liquid Smoke i odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki) i podajemy. Sos możemy przelać do słoików i przechowywać do 3 tygodni.