Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liofilizowany, sproszkowany owoc Jeżyny- 100 g

24-01-2014, 14:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 44 zł     
Użytkownik Twoje_Zdrowie
numer aukcji: 3828681352
Miejscowość Kalisz
Wyświetleń: 8   
Koniec: 24-01-2014 14:22:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dane kontaktowe
Sklep Zielarsko Medyczny
TWOJE ZDROWIE
Agnieszka Gajda
ul. Młynarska 69
62-800 Kalisz

[zasłonięte]@poczta.fm

tel. 062 [zasłonięte] 76 659
kom. 0501 [zasłonięte] 72 40

Godziny otwarcia:
Pon-Pt : 10.00 - 17.00
Sobota : 10.00 - 13.00
Weekendy tylko kontakt telefoniczny bądź mailowy.
Wysyłka towaru
WYSYŁKA

Poczta polska:
Paczka priorytetowa - 11,00zł



 
Kurier - 14,00zł
Pobranie 17,00 zł

Uwaga! przesyłka za pobraniem możliwa dopiero od 10 komentarzy
Płatności
Płatności za towar
Nr Konta: 59 1140 [zasłonięte] 200400
3202 [zasłonięte] 374429
Regulamin
Paczki wysyłamy codziennie od poniedziałku do piątku.
Przyjmujemy zamówienia 24h/dobę. Płacąc przez allegro przyspieszasz proces realizacji zamówienia!
Przy płatności allegro do godziny 14.00, paczka wysłana jest zwykle tego samego dnia.
Możliwy odbiór osobisty w naszym Sklepie w Kaliszu na ul. Młynarskiej 69 po wcześniejszym ustaleniu.
Przedmiotem dzisiejszej aukcji jest:


        Jeżyna liofilizowany, sproszkowany owoc Jeżyny 100g

 
Opis:

Jeżyny to rośliny o długich, kolczastych pędach o długości do 6 m, które rosną do góry lub ścielą się po ziemi. Krzewy rosną na całym świecie w klimacie umiarkowanym. Kwiaty jeżyny mają 5 płatków, kolor biało-różowy i przyjemny zapach. Owoce tworzą tzw. owoce złożone składające z małych cząstek zawierających nasiona. Wielkość owoców to ok. 1-4cm długości. Owoce najpierw są zielone, kiedy dojrzewają są czerwone i fioletowo-czarne. Na półkuli północnej okres zbiorów jeżyn to lipiec-październik, a na południowej późne lato. Skórka owoców jest tak delikatna, że przy najmniejszym naciśnięciu wypływa ciemnofioletowy sok. Owoce jeżyn są przepyszne od razu po zebrania z krzaka, a także użyte w ciastach i konfiturach. Liście są ostro zakończone.

Substancje odżywcze i zastosowanie:

Jeżyny zawierają mnóstwo cennych antyoksydantów. Zawierają niewielkie ilości kalorii i tłuszczu oraz są bogatym źródłem błonnika, wit.C, E, K, kwasu foliowego i manganu. W ich skład wchodzi również białko i niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.

Swój ciemnofioletowy kolor jeżyny zawdzięczają antocyjanom. Owoce te zawierają również antyoksydanty tj. polifenole, kwas elagowy, kwas taninowy, kwercetynę, kwas galusowy, antocyjany i cyjanidyny.

Wysoka zawartość kwasu taninowego zapewnia właściwości ściągające owoców, co może pomagać zachować prawidłowe funkcje tkanek. Duża zawartość antyoksydantów w jeżynach pomaga organizmowi walczyć z wolnymi rodnikami. Kwas elagowy pozwala zachować zdrową skórę.

Jeżyny zawierają również fitoestrogeny, naturalnie występujące estrogeny roślinne, które wspomagają prawidłowy przepływ krwi w organizmie.

Jarmuż sproszkowany posiada wiele potwierdzonych korzyści:

  • Jarmuż to liściaste warzywo o niezwykłych wartościach odżywczych
  • Należy do rodziny kapustnych tak jak kapusta i brukselka.
  • Zawiera dużo beta-karotenu oraz wit.C.
  • Jest bogaty w minerały i kwas foliowy.




S
kład i zastosowanie:

Jarmuż do doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu.

Zawiera błonnik, tiaminę, ryboflawinę, folian, żelazo, magnez i fosfor. Jarmuż zawiera także indolo-3-karbinol, który wspomaga okrężnicę oraz sulforafan, który ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Zawiera również 3,3-diindolilometan, który jak wskazują badania, może wspomagać trzustkę.

Jarmuż posiada w swoim składzie dużo wapnia i magnezu przez co pomaga budować kości i może chronić przed ich zwyrodnieniem. Wit. A i C to antyoksydanty, które chronią przed wieloma dolegliwościami. Wysoka zawartość błonnika poprawia trawienie i chroni okrężnicę. Wysoka zawartość potasu i niska sodu skutecznie zwalcz nadkwasotę i inne problemy trawienne. Potas ma dobry wpływ na ciśnienie krwi i serce. Jarmuż zawiera także siarkę, która zwalcza wolne rodniki.

Jarmuż jest suszony w niskiej temperaturze, aby zachować składniki odżywcze.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.


Sposób użycia:

Jeżyny, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo koktajlem mleczno-owocowym. Owoc ten można dodawać także do galaretek, budyniu i innych deserów.


Skład:

Liofilizowana Jeżyna.

Opakowanie:
100g 

Producent:  Kenay


Uwaga: Produkt, nowy z aktualnym terminem ważności, odpowiednio przechowywany.