Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liofilizowany BURAK + bioflawonoidy + magnez

23-01-2012, 9:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 70 zł      Aktualna cena: 70 zł     
Użytkownik Flavinarium
numer aukcji: 1999422765
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 1    Wyświetleń: 24   
Koniec: 14-01-2012 10:48:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

http://flavinarium.pl/images/stories/food/logo_png.png

Burak Ćwikłowy + Bioflawonoidy + Magnez

250 kapsułek


 

 

 

 

 

 

 

Dobroczynne działanie buraka ćwikłowego dla zdrowia jest znane od bardzo dawna.


Szczególnie w okresie zimowym jest doskonałym źródłem najważniejszych dla organizmu witamin i składników mineralnych: witamin C, B1, B2, B6, beta-karotenu, niacyny, biotyny. Jest nadzwyczaj bogaty w kwas foliowy.


Składniki mineralne: żelazo, krzem, miedź, sód, potas, wapń, magnez, fosfor, jod, bor, mangan, siarka, kobalt, lit, stront.
Fitozwiązki: polifenole, flawonoidy, antocyjaniny, karotenoidy, enzymy i węglowodany.


Medycyna ludowa uważa buraki za doskonały „budulec” krwi.
Burak ćwikłowy jest pożywny, aromatyczny, jest jednym z najsłodszych warzyw o największej zawartości cukru. Korzenie buraka zawierają znaczne ilości pektyny, co wspomaga wydalanie z organizmu metali ciężkich, mikroorganizmów niebezpiecznych dla układu trawiennego i zbędnego cholesterolu. Dzięki wysokiej zawartości potasu i magnezu jest bardzo pożyteczny w zapobieganiu i leczeniu nadciśnienia i innych chorób układu sercowo-naczyniowego, jak również przyczynia się do odżywiania fizjologicznego organizmu oraz budowy mięśni i poprawy kondycji.
Cynk, mangan i miedź wspomagają wzrost, rozwój i rozmnażanie, regulują przemianę materii, pozytywnie wpływają na funkcjonowanie gruczołów płciowych.


Badania kliniczne dowiodły, że ze źródeł roślinnych organizm najlepiej potrafi pozyskać żelazo właśnie z buraków.

Wspomaga wytwarzanie czerwonych krwinek, korzystnie wpływa na ciśnienie krwi, pracę serca i układu nerwowego.
Burak ćwikłowy przyspiesza rozkład kwasu żołądkowego, czym przyczynia się do poprawy trawienia wstępnego białek i wchłaniania aminokwasów.


Wspomaga pracę wątroby, jelit i nerek, przyspiesza wydalanie toksyn z organizmu. Poprawia ogólne samopoczucie, wykazuje dobroczynny wpływ w przypadkach zapalenia żołądka, żylaków odbytu (hemoroidy), zgagi. Lekkie działanie moczopędne redukuje ciśnienie krwi. Przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Ponadto, dzięki swoim właściwościom „spalającym tłuszcz” i chroniącym wątrobę, polecany jest także w przypadku problemu alkoholowego. Również w przypadku pacjentów po chemioterapii morfologia krwi uległa znaczącej poprawie po zastosowaniu kuracji buraczanej.


Obiecujące są też doświadczenia w początkowym stadium nowotworu układu limfatycznego.
Burak ćwikłowy łagodzi nieprzyjemne objawy menopauzy.
Opóźnia przedwczesny proces starzenia, pomaga zwalczyć objawy przeziębienia i grypy.


Skład preparatu:

suszone, sproszkowane liofilizowane buraki, kompleks bioflawonoidów Flavin7 (suszone pestki i skórki czerwonych winogron, suszone pestki i skórki sorgo, suszone pestki i skórki jeżyn, suszone pestki i skórki czarnych czereśni, suszone pestki i skórki czarnych porzeczek, suszone skórki śliwek, suszone skórki jabłek), żelatyna, węglan magnezu, barwnik (tlenek tytanu).


Zalecane dawkowanie:

1 kapsułka dziennie, w przypadku zwiększonego zapotrzebowania 2 kasułki dziennie popijając dużą ilością wody.

Składniki odżywcze w 1 kapsułce:

magnez 23 mg, suszony i sproszkowany burak 200 mg, polifenole łącznie 3,3 mg, w tym flawonoidy 2,3 mg.

 

Producent: Crystal Institute Kft. Węgry