Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liofilizat TREK`N EAT 2 porcje, 4 smaki, trek'n!

31-01-2012, 15:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 32 zł     
Użytkownik alpintech
numer aukcji: 2067476309
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 15   
Koniec: 29-01-2012 17:29:44
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt od: 10.00 do 18.00 | Tel: +48 <span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span> 065 921
 Kontakt


SKLEP GÓRSKI
ALPINTECH

ul. Pędzichów 22
31-152 Kraków

e-mail: [zasłonięte]@alpintech.pl

tel/fax: 12 [zasłonięte] 78
tel. kom.: 609 [zasłonięte] 256

Pn - Pt: 10-18
Sobota: 10-15

Przesyłka


Zakupione przedmioty wysyłamy w przeciągu 48 godzin od daty zaksięgowania wpłaty.

Przesyłki kurierskie nadajemy codziennie ok. godziny 14; pocztowe 2-3 razy w tygodniu po godzinie 15.

W wyjątkowych sytuacjach czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.

 Regulamin

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub fakturę VAT.

Wszystkie zakupione towary można odbierać osobiście w naszym sklepie w Krakowie przy ul. Pędzichów 22 w godzinach:

Pn - Pt: 10-18
Sobota: 10-15


Płatności

Fortis Bank - Płatności ALPINTECH

79 1600 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0390237 [zasłonięte] 563001


 


Liofilizaty

TREK'N EAT

2 porcje, różne smaki

 

http://www.grafika.alpintech.pl/trek%27n%20alp.jpg


 

DOSTĘPNE SMAKI:

1. Chili con Carne, waga: 200g

2. Jajecznica z cebulą - Scrambled Eggs with Onions, waga: 200g

3. Danie myśliwskie z wołowiną i makaronem, waga: 200g

4. Makaron w sosie sojowo - bolońskim, waga 200g

(w tytule przelewu proszę wpisać wybrany smak)


Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

http://www.grafika.alpintech.pl/liofilizaty/lio_hamb.jpg
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
    * produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
    * proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
    * nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
    * duża oszczędność wody i gazu
    * okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat


Dla kogo jest przeznaczona?
Pierwotnie tego rodzaju posiłki opracowano specjalnie dla kosmonautów, co samo mówi za siebie. Jednak od lat stosowane są również przez profesjonalnych podróżników, szczególnie cenione przez himalaistów, którzy na szczytach gór przygotowują posiłki spełniające wymagania odżywcze dla tak wymagającego sportu.

Co więcej, żywność liofilizowana staje się coraz bardziej popularna wśród osób wybierających się na trekking, wyprawy rowerowe, spływy kajakowe, rejsy żeglarskie i wiele innych form aktywności na otwartej przestrzeni.