Barszcz, czyli doskonale nam znany barszcz ukraiński – gęsta i pożywna zupa, która z powodzeniem może wystarczyć nam za cały obiad. Wariacji na temat barszczu jest naprawdę dużo. W przeciwieństwie do pracochłonnego borszczu przyrządzonego tradycyjnie, Barszcz można przygotować w ciagu 10 minut. Danie zawiera wołowinę, świeże warzywa ( jak marchew, kapusta czy seler), dzieki czemu jest pożywne i bogote z składniki odżywcze. Nie znajdziecie w nim natomiast barwników, sztucznych konserwantów i polepszaczy smaku.
- Waga: 170g
- Kalorie: 360kcal
- Węglowodany: 53g/100 g
- Tłuszcz: 8,8g/100 g
- Białko: 16g/100g
- Gluten – nie
- Laktoza – możliwa
Skład:
Maltodekstryna, płatki ziemniaczane (ziemniaki, kolorowanie ekstrakt przyprawy), 7% wołowina,
tłuszcz roślinny, kapusta włoska, pierś z kurczaka, marchew, cebula, sól kuchenna,
seler, jogurt, sok z buraków, por, skrobia, przyprawa, cukier,
przyprawy, laktoza, naturalny aromat (z selera), ekstrakt z wołowiny, zioła,
środek zakwaszający: kwas cytrynowy, ekstrakt z drożdży, dekstroza
Mięso liofilizowane: 19,4 g (czyli ok. 66,3 g świeżego mięsa)
Sposób przyrządzenia: Wlać wrząca wodę bezposrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (550ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić na 10 min.