Obecnie w naszej ofercie znajdują produkty następujących marek:
- E-Case - pokrowce wodoodporne np. na elektronikę,
- Fabsil - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Garmont - buty,
- Gosystem - kuchnia turystyczna,
- Granger's - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Grifone - odzież
- Kanfor - czapki, rękawiczki, opaski z polartecu i windblocu,
- Karrimor - plecaki, buty, akcesoria biwakowe,
- Mountain House - żywność liofilizowana,
- MSR - namioty, kuchnia turystyczna, rakiety śnieżne, filtry do wody, ręczniki szybkoschnące,
- Platypus - plecaki, pojemniki na wodę, filtry do wody,
- Seal Line - worki i pokrowce wodoodporne,
- Thermarest- maty, materace samopompujące i pompowane, śpiwory, akcesoria
- Liofilizowane kluski w sosie fasolowym w kurczakiem i warzywami.
- Danie odpowiednie dla diety muzułmańskiej.
- Wartość kaloryczna 870 kcal.
Kurczak z warzywami w sosie fasolowym z kluskami. Porcja powiększona 200 gram. Wartość kaloryczna 870 kcal.
Instrukcja przygotowania:
Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej 416 ml wrzątku do opakowania. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 – 9 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
Skład: kluski w sosie fasolowym z kurczakiem i warzywami. Makaron jajeczny 60% (mąka pszenna, pasteryzowane całe jajka (5%), sól); liofilizowany kurczak i warzywa w sosie fasolowym (40%): kurczak (19%), wywar z kurczaka, cebula (19%), kawałki papryki (13%), kukurydza (13%), krojony zielony groszek (13%), olej roślinny, przecier z czarnej fasoli (5%) (fasola czarna (45%), woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, cukier, sól), czosnek, maka kukurydziana, pieprz czarny, sól. Zawiera: gluten z pszenicy, jajka, soję.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typowe wartości:
|
Dla 100 gram suchego produktu
|
Dla przygotowanej porcji
|
Energia (kcal)
|
1827 kJ
435 kcal
|
3654 kJ
870 kcal
|
Białko (g)
|
23,3 g
|
46,6 g
|
Węglowodany (g)
|
47,8 g
|
95,6 g
|
W tym cukry (g)
|
4,7 g
|
9,4 g
|
Tłuszcz (g)
|
15,6 g
|
31,2 g
|
W tym nasycone (g)
|
1,37 g
|
2,74 g
|
Błonnik (g)
|
5,1 g
|
10,2 g
|
Sód (mg)
|
0,59 g
|
1,19 g
|
Producent:
European Freeze Dry Ltd.
45 Roman Way, Preston, PR2 5BD,
United Kingdom.
Tel. +44 1772 [zasłonięte]441
Mountain House – marka z Wielkiej Brytanii, produkująca żywność liofilizowaną. Powstała w roku 1964 i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty są produkowane w Anglii i Danii. Mountain House liofilizuje gotowe dania, zamiast je przygotowywać z osobno zamrożonych produktów. W wyniku tego otrzymuje się posiłek o smaku wyróżniającym te dania z oferty liofilizatów dostępnych na rynku.
Długi okres przydatności do spożycia (do pięciu lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwającej tlen z zapakowanej już paczki. Dzięki tej technologii nie jest potrzebne użycie konserwantów. Dania liofilizowane Mountain House cechują się wysoką kalorycznością w odniesieniu do suchej masy. Do wyboru są dania w wersji pojedynczej oraz powiększone, mogące służyć dwóm osobom, bądź jednej, obdarzonej sporym apetytem.
Dostępny jest szeroki wybór produktów, mięsnych, rybnych, drobiowych, wegetariańskich, bezglutenowych, odpowiednich dla diety muzułmańskiej, dania główne, desery oraz śniadania.