Obecnie w naszej ofercie znajdują produkty następujących marek:
- E-Case - pokrowce wodoodporne np. na elektronikę,
- Fabsil - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Garmont - buty,
- Gosystem - kuchnia turystyczna,
- Granger's - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Grifone - odzież
- Kanfor - czapki, rękawiczki, opaski z polartecu i windblocu,
- Karrimor - plecaki, buty, akcesoria biwakowe,
- Mountain House - żywność liofilizowana,
- MSR - namioty, kuchnia turystyczna, rakiety śnieżne, filtry do wody, ręczniki szybkoschnące,
- Platypus - plecaki, pojemniki na wodę, filtry do wody,
- Seal Line - worki i pokrowce wodoodporne,
- Thermarest- maty, materace samopompujące i pompowane, śpiwory, akcesoria
- Liofilizowany makaron w sosie z trzech rodzajów sera
- Danie odpowiednie dla diety wegetariańskiej oraz muzułmańskiej.
- Wartość kaloryczna 875 kcal.
Makaron z serem. Porcja powiększona 166 gram. Wartość kaloryczna 875 kcal.
Instrukcja przygotowania:
Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej 274 ml wrzątku do opakowania. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 - 9 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
Skład: makaron w sosie z trzech rodzajów sera. Liofilizowany sos serowy (57%) (pełne mleko, śmietanka, ser Leicester (8%) (zawiera barwnik: biksyna), ser Cheddar 8%, ser Mozzarella 4%, cebula, olej roślinny, mąka kukurydziana, pieprz czarny, sól); makaron (semolina z pszenicy durum (100%)). Zawiera: gluten z pszenicy, mleko, śmietankę, może zawierać śladowe ilości orzechów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typowe wartości:
|
Dla 100 gram suchego produktu
|
Dla przygotowanej porcji
|
Energia (kcal)
|
2200 kJ
527 kcal
|
3653 kJ
875 kcal
|
Białko (g)
|
21,4 g
|
35,5 g
|
Węglowodany (g)
|
38,6 g
|
64,0 g
|
W tym cukry (g)
|
6,7 g
|
11,1 g
|
Tłuszcz (g)
|
31,2 g
|
51,8 g
|
W tym nasycone (g)
|
14,8 g
|
24,6 g
|
Błonnik (g)
|
3,2 g
|
5,31 g
|
Sód (mg)
|
0,46 g
|
0,76 g
|
Producent:
European Freeze Dry Ltd.
45 Roman Way, Preston, PR2 5BD,
United Kingdom.
Tel. +44 1772 [zasłonięte]441
Mountain House – marka z Wielkiej Brytanii, produkująca żywność liofilizowaną. Powstała w roku 1964 i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty są produkowane w Anglii i Danii. Mountain House liofilizuje gotowe dania, zamiast je przygotowywać z osobno zamrożonych produktów. W wyniku tego otrzymuje się posiłek o smaku wyróżniającym te dania z oferty liofilizatów dostępnych na rynku.
Długi okres przydatności do spożycia (do pięciu lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwającej tlen z zapakowanej już paczki. Dzięki tej technologii nie jest potrzebne użycie konserwantów. Dania liofilizowane Mountain House cechują się wysoką kalorycznością w odniesieniu do suchej masy. Do wyboru są dania w wersji pojedynczej oraz powiększone, mogące służyć dwóm osobom, bądź jednej, obdarzonej sporym apetytem.
Dostępny jest szeroki wybór produktów, mięsnych, rybnych, drobiowych, wegetariańskich, bezglutenowych, odpowiednich dla diety muzułmańskiej, dania główne, desery oraz śniadania.