Obecnie w naszej ofercie znajdują produkty następujących marek:
- E-Case - pokrowce wodoodporne np. na elektronikę,
- Fabsil - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Garmont - buty,
- Gosystem - kuchnia turystyczna,
- Granger's - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Grifone - odzież
- Kanfor - czapki, rękawiczki, opaski z polartecu i windblocu,
- Karrimor - plecaki, buty, akcesoria biwakowe,
- Mountain House - żywność liofilizowana,
- MSR - namioty, kuchnia turystyczna, rakiety śnieżne, filtry do wody, ręczniki szybkoschnące,
- Platypus - plecaki, pojemniki na wodę, filtry do wody,
- Seal Line - worki i pokrowce wodoodporne,
- Thermarest- maty, materace samopompujące i pompowane, śpiwory, akcesoria
- Liofilizowane warzywa z makaronem muszelki ze śmietaną w sosie ziołowym.
- Danie odpowiednie dla diety wegetariańskiej oraz muzułmańskiej.
- Wartość kaloryczna 530 kcal.
Makaron z warzywami śródziemnomorskimi. Porcja pojedyncza 100 gram. Wartość kaloryczna 530 kcal.
Instrukcja przygotowania:
Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej 280 ml wrzątku do opakowania. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 - 9 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
Skład: warzywa z makaronem muszelki ze śmietaną w sosie ziołowym. Makaron muszelki (24%), mleko, śmietana (10%), cebula (8%), zielony groszek (7%), mieszanka papryki (7%), brązowa soczewica (7%) (brązowa soczewica, sól), krojone czarne oliwki (3%) (czarne oliwki, sól, konserwant: kwas mlekowy E270), antyoksydant glukonian żelaza (E579)), maka kukurydziana, cukier brązowy, czosnek w proszku, mieszanka ziół (oregano, cząber, bazylia, tymianek, rozmaryn, majeranek). Zawiera: gluten z pszenicy, mleko.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typowe wartości:
|
Dla 100 gram suchego produktu
|
Dla przygotowanej porcji
|
Energia (kcal)
|
2210 kJ
530 kcal
|
2210 kJ
530 kcal
|
Białko (g)
|
9,6 g
|
9,6 g
|
Węglowodany (g)
|
45,5 g
|
45,5 g
|
W tym cukry (g)
|
9,4 g
|
9,4 g
|
Tłuszcz (g)
|
33,6 g
|
33,6 g
|
W tym nasycone (g)
|
8,5 g
|
8,5 g
|
Błonnik (g)
|
3,8 g
|
3,8 g
|
Sód (mg)
|
0,18 g
|
0,18 g
|
Producent:
European Freeze Dry Ltd.
45 Roman Way, Preston, PR2 5BD,
United Kingdom.
Tel. +44 1772 [zasłonięte]441
![](http://sklep.paker.pl/data/include/cms/Kopia_mountain_house_logo.jpg)
Mountain House – marka z Wielkiej Brytanii, produkująca żywność liofilizowaną. Powstała w roku 1964 i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty są produkowane w Anglii i Danii. Mountain House liofilizuje gotowe dania, zamiast je przygotowywać z osobno zamrożonych produktów. W wyniku tego otrzymuje się posiłek o smaku wyróżniającym te dania z oferty liofilizatów dostępnych na rynku.
Długi okres przydatności do spożycia (do pięciu lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwającej tlen z zapakowanej już paczki. Dzięki tej technologii nie jest potrzebne użycie konserwantów. Dania liofilizowane Mountain House cechują się wysoką kalorycznością w odniesieniu do suchej masy. Do wyboru są dania w wersji pojedynczej oraz powiększone, mogące służyć dwóm osobom, bądź jednej, obdarzonej sporym apetytem.
Dostępny jest szeroki wybór produktów, mięsnych, rybnych, drobiowych, wegetariańskich, bezglutenowych, odpowiednich dla diety muzułmańskiej, dania główne, desery oraz śniadania.