Obecnie w naszej ofercie znajdują produkty następujących marek:
- E-Case - pokrowce wodoodporne np. na elektronikę,
- Fabsil - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Garmont - buty,
- Gosystem - kuchnia turystyczna,
- Granger's - impregnaty, środki do czyszczenia,
- Grifone - odzież
- Kanfor - czapki, rękawiczki, opaski z polartecu i windblocu,
- Karrimor - plecaki, buty, akcesoria biwakowe,
- Mountain House - żywność liofilizowana,
- MSR - namioty, kuchnia turystyczna, rakiety śnieżne, filtry do wody, ręczniki szybkoschnące,
- Platypus - plecaki, pojemniki na wodę, filtry do wody,
- Seal Line - worki i pokrowce wodoodporne,
- Thermarest- maty, materace samopompujące i pompowane, śpiwory, akcesoria
- Liofilizowane ziemniaki i wędzony łosoś w kremowym sosie koperkowym.
- Danie odpowiednie dla diety muzułmańskiej. Danie bezglutenowe.
- Wartość kaloryczna 609 kcal.
Łosoś z ziemniakami w sosie koperkowym. Porcja pojedyncza 110 gram. Wartość kaloryczna 609 kcal.
Instrukcja przygotowania:
Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej 300 ml wrzątku do opakowania. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 - 9 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
Skład: ziemniaki i wędzony łosoś w kremowym sosie koperkowym. Ziemniaki (31%), mleko, cebula, wędzony łosoś (10%), śmietanka (10%), olej roślinny, mąka kukurydziana, koperek, pieprz, sól. Zawiera mleko i rybę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typowe wartości:
|
Dla 100 gram suchego produktu
|
Dla przygotowanej porcji
|
Energia (kcal)
|
2307 kJ
554 kcal
|
2538 kJ
609 kcal
|
Białko (g)
|
16,4 g
|
18,0 g
|
Węglowodany (g)
|
40,8 g
|
44,9 g
|
W tym cukry (g)
|
10,1 g
|
11,1 g
|
Tłuszcz (g)
|
36,1 g
|
39,7 g
|
W tym nasycone (g)
|
11,5 g
|
12,7 g
|
Błonnik (g)
|
0,5 g
|
0,6 g
|
Sód (mg)
|
0,4 g
|
0,5 g
|
Producent:
European Freeze Dry Ltd.
45 Roman Way, Preston, PR2 5BD,
United Kingdom.
Tel. +44 1772 [zasłonięte]441
Mountain House – marka z Wielkiej Brytanii, produkująca żywność liofilizowaną. Powstała w roku 1964 i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty są produkowane w Anglii i Danii. Mountain House liofilizuje gotowe dania, zamiast je przygotowywać z osobno zamrożonych produktów. W wyniku tego otrzymuje się posiłek o smaku wyróżniającym te dania z oferty liofilizatów dostępnych na rynku.
Długi okres przydatności do spożycia (do pięciu lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwającej tlen z zapakowanej już paczki. Dzięki tej technologii nie jest potrzebne użycie konserwantów. Dania liofilizowane Mountain House cechują się wysoką kalorycznością w odniesieniu do suchej masy. Do wyboru są dania w wersji pojedynczej oraz powiększone, mogące służyć dwóm osobom, bądź jednej, obdarzonej sporym apetytem.
Dostępny jest szeroki wybór produktów, mięsnych, rybnych, drobiowych, wegetariańskich, bezglutenowych, odpowiednich dla diety muzułmańskiej, dania główne, desery oraz śniadania.