Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liczmy witaminy w diecie

19-08-2014, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4487932993
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 4   
Koniec: 19-08-2014 14:31:52

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30

Liczmy witaminy w diecie

Autor: Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B.

Wydawca: PZWL
Wydanie, Rok wyd: I, 2009
Ilość stron: 270
Format: 16,5 x 12,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00381

Opis:

Poradnik "Liczmy witaminy w diecie" to kompendium wiedzy przeznaczone dla szerokliej grupy odbiorców.  Mimo, że witaminy znajdują się w pokarmach w minimalnej ilości i nie dostarczają organizmowi ani jednej kalorii, organizm nasz nie może bez dostatecznego ich dopływu normalnie się rozwijać i funkcjonować. Urozmaicone pożywienie zazwyczaj zapewnia potrzebne ilości witamin, co pozwala na normalne funkcjonowanie organizmu. Dlatego ważne jest właściwe żywienie zawierające dużą ilość surowych warzyw i owoców, soków owocowych lub owocowo-warzywnych a także stosowanie preparatów witaminowych. Autorki zwracają uwagę na witaminy w diecie z punktu prawidłowego układania jadłospisów i postępowania dietetycznego.

Spis treści:
Wprowadzenie
Witaminy - ich rola w żywieniu i zachowaniu zdrowia
1. Witamina A i B-karoten
2. Witamina E
3. Witamina C (kwas askorbinowy)
4. Tiamina (witamina B1)
5. Ryboflawina (witamina B2)
6. Niacyna (witamina PP)
7. Witamina B6
8. Foliany
9. Witamina B12
10. Witamina K
11. Zawartość witamin w produktach i straty w procesach przygotowywania żywności
Podsumowanie
Piśmiennictwo
Tabele zawartości witamin w produktach spożywczych i potrawach
Skorowidz