Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liście laurowe - bez glutaminianu sodu

17-01-2012, 5:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2041114454
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 9   
Koniec: 16-01-2012, 13:38

Dodatkowe informacje:
Brak danych
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093
Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.
Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU wybierając inny sposób dostawy i wpisując odpowiednią kwotę odpowiadającą ilości zakupionych sztuk.

LIŚCIE  LAUROWE
Waga netto: 20 g.



Właściwości:
Liście laurowe zawierają olejki eteryczne, garbniki i związki goryczowe. Gotowane liście znalazły zastosowanie w leczeniu kaszlu i zapaleniu oskrzeli - należy położyć je na piersiach i przykryć szmatką. Olejek z liści ma zastosowanie w maściach łagodzących bóle reumatyczne, przy zwichnięciach i opuchnięciach ścięgien i bólach mięśni. Napar z liści łagodzi skutki ukąszenia owadów i os. Używane w kuchni wspomagają trawienie, poprawiają apetyt, pobudzają wydzielanie soków żołądkowych, przeciwdziałają wzdęciom i zaburzeniom trawiennym. W celu złagodzenie bólu kończyn napar z liści wawrzynu dodajemy do kąpieli.

Zastosowanie:
Poprawiają smak wielu zup: ziemniaczana, grochowa, fasolowa, kapuśniak, żur, flaków, potraw mięsnych, zwłaszcza z dziczyzny i wołowiny. Wzbogacają smakowo sosy, gulasze, galarety, gotowane ryby oraz potrawy z raków i krabów. Liście laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Używa się ich również do peklowania mięsa, aromatyzowania rosołów, do potraw duszonych, do pieczeni, do budyniu.

 



Zobacz nasze komentarze