|
Kontakt
PUH Artemida
Anna Górska
arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl |
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812 |
| 31[zasłonięte]093 |
Koszty przesyłki
1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60
2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10
4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70
7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00
15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00
Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.
|
Inne
Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU wybierając inny sposób dostawy i wpisując odpowiednią kwotę odpowiadającą ilości zakupionych sztuk.
|
|
LIŚCIE LAUROWE
Waga netto: 20 g.
|
Właściwości:
Liście laurowe zawierają olejki eteryczne, garbniki i związki goryczowe. Gotowane liście znalazły zastosowanie w leczeniu kaszlu i zapaleniu oskrzeli - należy położyć je na piersiach i przykryć szmatką. Olejek z liści ma zastosowanie w maściach łagodzących bóle reumatyczne, przy zwichnięciach i opuchnięciach ścięgien i bólach mięśni. Napar z liści łagodzi skutki ukąszenia owadów i os. Używane w kuchni wspomagają trawienie, poprawiają apetyt, pobudzają wydzielanie soków żołądkowych, przeciwdziałają wzdęciom i zaburzeniom trawiennym. W celu złagodzenie bólu kończyn napar z liści wawrzynu dodajemy do kąpieli.
Zastosowanie:
Poprawiają smak wielu zup: ziemniaczana, grochowa, fasolowa, kapuśniak, żur, flaków, potraw mięsnych, zwłaszcza z dziczyzny i wołowiny. Wzbogacają smakowo sosy, gulasze, galarety, gotowane ryby oraz potrawy z raków i krabów. Liście laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Używa się ich również do peklowania mięsa, aromatyzowania rosołów, do potraw duszonych, do pieczeni, do budyniu.
|
|