Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Liście laurowe - bez glutaminianu sodu

17-01-2012, 5:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2041114454
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 9   
Koniec: 16-01-2012 13:38:05

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU wybierając inny sposób dostawy i wpisując odpowiednią kwotę odpowiadającą ilości zakupionych sztuk.

LIŚCIE  LAUROWE
Waga netto: 20 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Liście laurowe zawierają olejki eteryczne, garbniki i związki goryczowe. Gotowane liście znalazły zastosowanie w leczeniu kaszlu i zapaleniu oskrzeli - należy położyć je na piersiach i przykryć szmatką. Olejek z liści ma zastosowanie w maściach łagodzących bóle reumatyczne, przy zwichnięciach i opuchnięciach ścięgien i bólach mięśni. Napar z liści łagodzi skutki ukąszenia owadów i os. Używane w kuchni wspomagają trawienie, poprawiają apetyt, pobudzają wydzielanie soków żołądkowych, przeciwdziałają wzdęciom i zaburzeniom trawiennym. W celu złagodzenie bólu kończyn napar z liści wawrzynu dodajemy do kąpieli.

Zastosowanie:
Poprawiają smak wielu zup: ziemniaczana, grochowa, fasolowa, kapuśniak, żur, flaków, potraw mięsnych, zwłaszcza z dziczyzny i wołowiny. Wzbogacają smakowo sosy, gulasze, galarety, gotowane ryby oraz potrawy z raków i krabów. Liście laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Używa się ich również do peklowania mięsa, aromatyzowania rosołów, do potraw duszonych, do pieczeni, do budyniu.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us