Witamy Państwa na naszej aukcji. Przedmiotem aukcji jest:
Lapacho kora 100g
Kraj pochodzenia : Peru
Kora lapacho pochodzi z drzewa lapacho rosnącego w Ameryce Środkowej i Południowej, od północnej Argentyny do północnego Meksyku. Drzewo lapacho dorasta nawet do 30 metrów, a gdy kwitnie, to całe obsypane jest różowymi kwiatami i widać je z wielu kilometrów. Jej cenne właściwości zdrowotne znali i wykorzystywali Inkowie. Dlatego nazywana "Herbatą Inków", którzy zaś wywar z tej niezwykłej rośliny nazywali "darem bogów" i stosowali go w leczeniu wszelkich dolegliwości.
Napar przygotowany na bazie kory Lapacho posiada charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor. Aromat tej herbaty potrafi zaskoczyć niezwykłą dla innych naparów trawiastą nutą. Kora Lapacho jest bogatym źródłem składników mineralnych i bioaktywnych, zawiera substancję, które niszczą wolne rodniki i zapobiegają powstawaniu nowotworów. Jej spożywanie uzupełni braki żelaza, wapnia, miedzi i witamin. Co ważne dla ludzi stroniących od kofeiny – Lapaczo nie zawiera jej wcale! Regularne picie naparów Lapacho wspiera system immunologiczny, pomaga w leczeniu przeziębień, grypy oraz chorób górnych dróg oddechowych.

Właściwości:
- Duża zawartość żelaza, wapnia, manganu i magnezu.
- Wzmacnia odporność organizmu.
- Pomaga w zapobieganiu przeziębieniom i grypie.
- Skuteczna w profilaktyce antyrakowej.
- Przynosi ulgę w czasie ataków alergii i astmy.
- Pobudza żołądek do emisji soków trawiennych, wspomaga pracę jelit.
- Redukuje bóle głowy, migreny, działa odprężająco.
- Posiada właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwzapalne.
- Oczyszcza organy wewnętrzne i krew z toksyn.
- Wspomaga zwalczanie pasożytów.
- Obniża poziom cukru we krwi.
- Stosowana zewnętrznie na trudno gojące się rany i choroby skórne.
- Wspomaga leczenie farmakologiczne chorych na leukemię, niedokrwistość, stwardnienie tętnic, alergię, grzybicę, astmę, nieżyty oskrzeli i żołądka, zapalenie wątroby i nerek, owrzodzenie dwunastnicy.
Przeciwskazania:
La Pacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe!
Stosowanie
Do 200 ml gotującej się wody wsypać jedną łyżkę kory i gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Aby zauważyć efekty należy pić dwie szklanki dziennie.
Na początku przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha - z czasem powinny ustąpić, ponieważ są one wynikiem detoksyfikacji organizmu.