Wszystkie istotne informacje, takie jak: - regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy - znajdziesz na stronie O MNIE Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
Przedmiotem aukcji jest napar ziołowy
Lapacho Matto Grosso - 50g
Napar z kory południowoamerykańskich drzew Lapacho rosnących w rejonie granicy Argentyny i Brazylii. Posiada właściwości wzmacniające system immunologiczny człowieka. Jest również stosowany w walce z nowotworami, w leczeniu alergii i problemach trawiennych. Zawiera liczne substancje antybakteryjne i przeciwwirusowe.
Sposób zaparzania:
Doprowadzamy do wrzenia 1l wody, dodajemy 2 płaskie łyżeczki Lapacho i gotujemy na małym ogniu przez 5 min. Odstawiamy do ostygnięcia. Po 15 min. napar jest gotowy do picia. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
Lapacho zwane również "Herbatą Inków" lub pau d'arco. Napar z wewnętrznej kory południowoamerykańskich drzew Lapacho rosnących w rejonie granicy Argentyny i Brazylii. Dzięki temu, że badania trwają od lat 60 XX wieku, dziś wiadomo, że Lapacho posiada całą gamę właściwości zdrowotnych i zyskuje sobie na całym świecie coraz większą rzeszę zwolenników. Nie jest jednakże prawdą, że lapacho jest cudownym lekiem na wszystko, całkowicie pozbawionym działań niepożądanych. Stosując jednak zasadę, że Lapacho pijemy w odpowiednich ilościach i w określonym celu znacznie ograniczamy możliwość wystąpienia skutków ubocznych. Ale po kolei.
Właściwości:
- Po pierwsze – właściwości przeciwnowotworowe, głównie za sprawą jednego ze składników beta-lapachonu, który wykazał znaczące działanie przeciwnowotworowe na ludzkich komórkach nowotworowych: białaczki, prostaty, glejaka złośliwego, a także raka wątrobowokomórkowego, okrężnicy, piersi, jajnika, trzustki oraz szpiczaka;
- Właściwości przeciwzapalne – m. in. zmniejsza ból powodowany przez zapalenie stawów, redukuje powstawanie obrzęków i cofa uszkodzenia wywołane zapaleniem stawów, przyspiesza gojenie się ran;
- Właściwości przeciwgrzybiczne – wspomaga zwalczanie grzybów i drożdżaków wywołujących m. in. grzybice skóry, grzybice płuc, drożdżyce, grzybice stóp, grzybice woszczynową, grzybicę paznokci;
- Właściwości przeciwwirusowe – zwalcza różne wirusy, w tym wirusa grypy, polio i pęcherzykowego zapalenia jamy ustnej. Wykazano również, że może w pewnych sytuacjach hamować rozwój wirusa HIV-1;
- Właściwości przeciwbakteryjne – działa przeciwko szkodliwym bakteriom z grupy paciorkowców i gronkowców oraz wywołującym zapalenia żołądka i wrzodów trawiennych nie uszkadzając przy tym flory bakteryjnej jelit w przeciwieństwie do antybiotyków;
- Chroni błonę śluzową żołądka, zwiększa wydzielanie śluzu i zmniejsza wydzielanie kwasu żołądkowego skutecznie przyspieszając gojenie się wrzodów żołądka;
- Wykazuje zdolność hamowania chorób naczyń krwionośnych takich jak miażdżyca, zakrzepica;
- Może być potencjalnym środkiem przeciwko łuszczycy, działając w sposób podobny jak leki przeciwłuszczycowe;
- Posiada działanie przeciwpasożytnicze, przeciwmalaryczne;
- Może powodować występowanie nudności, wymiotów, bóle głowy, brzucha, zmniejszenie krzepliwość krwi ale tylko w sytuacji przyjmowania dużych dawek szczególnie jednego ze związków Lapacho – lapacholu;
- Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety karmiące ani podczas ciąży, ze względu na możliwość poronienia;
- Nie powinno się łączyć Lapacho z lekami przeciwzakrzepowymi.
|