Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

LAPACHO KORA 100g RADZIOWI

14-05-2014, 8:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.92 zł      Aktualna cena: 4.92 zł     
Użytkownik radziowi
numer aukcji: 4151913639
Miejscowość Brzozów
Kupiono sztuk: 16    Licytowało: 3    Wyświetleń: 23   
Koniec: 14-05-2014, 8:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Lapacho to nazwa drzewa, które rośnie w lasach Ameryki Południowej. Lapacho znane jest, też, pod nazwą: Tacheebo, Herbata Inków i Ipe Roxo. 

Zastosowanie w kuchni:
•    Z kory lapacho przygotowuje się wywar, który posiada charakterystyczny, gorzko-kwaśny smak i brązowy kolor. Wywar posiada zapach podobny do zapachu trawy. Zawiera wiele składników mineralnych i bioaktywnych, które niszczą wolne rodniki i zabiegają powstaniu nowotworów. 

Właściwości lecznicze: 
•    Badania wykazały, że Lapacho posiada duże ilości takich pierwiastków, jak: żelazo, wapń, mangan i magnez. Dzięki temu, lapacho poprawia prace układu immunologicznego i jest pomocne w leczeniu nowotworów złośliwych. 
•    Lapacho wpływa korzystnie na proces trawienia. Oczyszcza, też krew i narządy wewnętrzne z toksyn. 
•    Składniki kory lapacho posiadają właściwości przeciwwirusowe, m.in. w stosunku do wirusów grypy i opryszczek. 
•    Lapacho stosuje się w leczeniu leukemii, niedokrwistości, astmy oskrzelowej, nieżytów oskrzeli, owrzodzenia dwunastnicy, różnych alergii i zakażeń grzybiczych. Lapacho stosuje się też na urazy i trudno gojące się rany. 
•    Badania potwierdzają, że lapacho atakuje samą przyczynę choroby, nie uszkadzając, przy tym, zdrowych komórek i zmuszając organizm do walki z chorobą.
•    Lapacho nie powinny stosować kobiety w ciąży.

Sposób stosowania lapacho:
•    1 łyżeczkę kory lapacho wsypać do szklanki wody i gotować 5-15 minut. Kiedy się zagotuje, pozostawić wywar na 15 minut, odcedzić i pić tylko sam wywar. 
•    Zalecana dawka to 2-8 szklanek dziennie. 

Podczas stosowania lapacho mogą wystąpić skutki uboczne, w postaci: nudności, wymiotów i  bólów brzucha. Jest to efekt oczyszczania organizmu z toksyn. Dolegliwości te ustępują po kilku dniach, a jeśli nie, to znaczy, że należy przerwać spożywanie lapacho. 

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje