Lacta-Free enzym laktaza (Opakowanie: 10 g)
Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni. Zaopatrujemy zarówno domowych serowarów, jak i małe mleczarnie oraz serowarów zagrodowych. Jesteśmy profesjonalistami z wieloletnim doświadczeniem.
Zbawienie dla osób z nietolerancją laktozy - wystarczy dodać proszek do zwykłego mleka, odczekać 12 godzin i gotowe - można spożywać mleko bez obaw!
Idealne też rozwiązanie dla producentów serów i jogurtów - produkty takie mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją laktozy!
W ostatnich latach liczba osób z nietolerancją laktozy wzrasta.
Laktaza jest enzymem występującym w jelicie cienkim, jego funkcją jest rozkład laktozy do glukozy i galaktozy.
Nietolerancję laktozy powoduje brak produkcji lub niska produkcja enzymu laktazy, to sprawia, że ludzki organizm ma problem z trawieniem laktozy, powodując problemy flory jelitowej.
W większości przypadków, w takiej sytuacji w diecie należy mocno ograniczyć spożycie nabiału.
Firma Biochem opracowała enzym Lacta-Free - laktazę w wysokim stężeniu i czystości. Enzym ten pozbawia mleko laktozy, uzyskując mleko w pełni przyswajalne przez ludzi z nietolerancją laktozy. Takie mleko może być spożywane bezpośrednio lub po obróbce w normalnych procesach mleczarskich/serowarskich.
Nieobecność laktozy w rzeczywistości nie zmienia struktury, smaku i trwałość gotowego produktu.
Sposób użycia:
Dodać proszek do mleka w temperaturze 8-10 st. C, dokładnie rozmieszać.
Odczekać 12 godzin utrzymując temperaturę 8-10 st. C.
Dawkowanie:
- 1 gr na litr mleka / hydroliza laktozy na poziomie 80%
- 2 gr na litr mleka / hydroliza laktozy na poziomie 99%
Opakowania:
- 10 gr
- 100 gr
- 1 kg - na zamówienie
Atrakcyjna cena: 5,00 zł
Wariant:
Lacta-Free enzym laktaza (Opakowanie: 10 g)
Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem skierowanym dla początkujących serowarów - znajdziecie Państwo w nim podstawowe informacje o produkcji serów: http://sklep.serowar.pl/pl/n/26 .
Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.
podpuszczka,
kultury bakteryjne startowe,
chlorek wapnia,
lipaza,
formy serowarskie,
chusty serowarskie,
termometr,
waga,
higrometr,
sito,
miarka,
podkład do dojrzewania,
krajacz,
kanka / bańka / konwia / konew na mleko,
garnek,
pędzle,
szczotka,
lejek,
deska do serów,
powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),
minutnik,
książki na temat wyrobu serów
i inne ciekawe rzeczy... :)
Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl