Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

La Pacho Pau'd'arco 50g ODPORNOŚĆ Lapacho

23-01-2012, 10:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 4.70 zł      Aktualna cena: 4.70 zł     
Użytkownik Biuro-Smakow
numer aukcji: 2005253979
Miejscowość IZABELIN
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 21   
Koniec: 17-01-2012 11:35:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

La Pacho 50g

 

 

 

 
 Skład: Kora La Pacho
  
 

 

Lapacho, znane także pod nazwami pau d'arco, tahuari czy herbata Inków, to wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub kilku pokrewnych gatunków. Lapacho jest powszechnie stosowane w medycynie tradycyjnej Ameryki Południowej. Zyskało szeroki rozgłos dzięki właściwościom antynowotworowym. Współczesne badania naukowe potwierdzają wiele z tradycyjnych właściwości. Kora pau d'arco jest używana głównie w formie wywaru (herbaty), nalewki lub kapsułek.

Najważniejsze zastosowania lapacho - pau d'arco:

  • Candida (kandydoza, drożdżyca) i inne zakażenia grzybicze (stosowane wewnętrznie, do irygacji lub miejscowo)
  • na nowotwory (raka)
  • na przeziębienie, grypę i inne infekcje górnych dróg oddechowych (bakteryjne i wirusowe)
  • na wrzody żołądka
  • na choroby przenoszone drogą płciową (kiła, rzeżączka, itp.)
  • na łuszczycę i zapalenie skóry

Właściwości / działania udokumentowane badaniami naukowymi:

przeciwnowotworowe, antybakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, przeciwpasożytnicze, przeciwwirusowe, przeciwbólowe, przeciwmalaryczne

Pozostałe właściwości udokumentowane przez tradycyjne stosowanie:

Antyalergiczne, przeciwwrzodowe, antykoagulant (rozrzedzające krew), przeciwczerwonkowe, przeciwutleniacz, przeciwreumatyczne, przeciw jadowi węży, ściągające, kardiotoniczne (wzmacniające serce), tonizujące wątrobę, immunostymulujące.

 

 

Przygotowanie

Wywar (herbata) z kory lapacho

Kora musi być gotowana przynajmniej 8-10 minut, ponieważ lapachol i inne chinony są słabo rozpuszczalne w wodzie. 

1. Parzenie lapacho tak jak zwykłej herbaty będzie miało słaby efekt zdrowotny.

Należy gotować 1 łyżeczkę kory w 1 szklance wody przez 10-15 minut. Pić jedną szklankę 2 do 8 razy dziennie. 

2. Większe ilości zalecane są przy poważniejszych schorzeniach. Nie powinno się używać aluminiowych naczyń do przygotowania wywaru.

3. Wywar stosowany jest miejscowo na skórę w przypadku grzybicy (np. grzybicy paznokci lub stóp). Tradycyjnie używany także do irygacji przy drożdżycy (stosowany trzy razy dziennie przez kolejne trzy dni).

 

Nalewka z kory lapacho

Substancje aktywne pau d'arco są słabo rozpuszczalne w wodzie. Zamiast wywaru można przygotować nalewkę.

Suchą korę należy zalać alkoholem 40-45% (wódka) w stosunku 1:5 (jedna część wagowa kory i 5 części alkoholu). Nalewkę macerujemy 14 dni, wstrząsając ją w tym czasie raz dziennie. Uzyskany płyn przecedzamy i zlewamy do czystej butelki.

Nalewka jest tradycyjnie przyjmowana w dawkach 2-3 ml (60 do 90 kropli) 2-3 razy dziennie.


Ekstrakt z lapacho

Badania wykazały, że znacząco lepsze efekty uzyskuje się, stosując korę, niż ekstrakty. Gdy ekstrakty są rafinowane i testowane są poszczególne substancje wyizolowane z kory, to ich efektywność jest mniejsza.


 



produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt produkt  

 



Oprogramowanie sStore

 

Kontakt
[zasłonięte]@gmail.com
Koszty wysyłki
Koszty wysyłki mogą ulec zmianie ze względu na ilość zamówionego towaru. Prosimy więc o kontakt w sprawie dokładnego wyliczenia kosztów (allegro zazwyczaj nie robi tego dobrze).
Dane do wpłaty
 261[zasłonięte]102600[zasłonięte][zasłonięte]20201  5339
    
Regulamin
Paczki za pobraniem wysyłamy wyłącznie osobom z minimum 5 pozytywnymi komentarzami.
Odbiór osobisty możliwy tylko w Izabelinie.
 

Oprogramowanie sStore